Tijd tot de start van Roparun 2024

De Roparun vindt plaats van 18 tot en met 20 mei

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2023 statistieken

212 Teams
49 Doelen
€2.688.044,21 Roparun 2023 opbrengsten

De organisatie

Stichting Roparun

Het bestuur van Stichting Roparun zet zich in voor ondersteuning en verbinding binnen de palliatieve zorg voor mensen met kanker. In onderstaande kopjes staan de verschillende onderdelen van Stichting Roparun verder uitgewerkt.

Bestuur Stichting Roparun

Michael Arbman Voorzitter
Esther Wijzenbroek Penningmeester
Johan Vogelaar Secretaris
Vacant Algemeen bestuurslid
Vacant Algemeen bestuurslid

SBF-Code Goed Bestuur

Stichting Roparun onderschrijft de SBF-Code Goed Bestuur. De SBF-Code Goed Bestuur belichaamt de ambitie van de Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie (SBF) om een nieuwe, uniforme standaard voor goed bestuur bij filantropische instellingen te creëren. Lees hier meer.

Raad van Toezicht Stichting Roparun

Monique Kempff Voorzitter
Mark van der Waart Financiën
Karin van der Rijt
Koos Block
Algemeen lid RvT
Algemeen lid RvT

Raad van Advies

Carin Uyl-de Groot Hoogleraar Erasmus Universiteit Rotterdam “Stichting Roparun heeft oog voor de mens achter de patiënt.” Lees meer..
Sander de Hosson Longarts in het Wilhelminaziekenhuis in Assen “Mede door Roparun komt de kwaliteit van de palliatieve zorgverlening in Nederland op een hoog niveau en dat verdient iedereen die geconfronteerd wordt met een ongeneeslijke ziekte. Dat is de reden dat ik het werk en de activiteiten van Roparun van harte ondersteun en uitdraag.”
Bernardina Wanrooij Voormalig huisarts en specialist palliatieve zorg “Veel mensen kennen de betekenis van palliatieve zorg niet of onvoldoende. Projecten om de zorg voor deze groep patiënten te verbeteren zijn in mijn ogen dan ook van enorm belang.” Lees meer..

Ropament B.V.

De stichting is volledig aandeelhouder van Ropament B.V., de organisatie die verantwoordelijk is voor het evenement Roparun. Ropament B.V. heeft geen winstoogmerk en heeft als doelstelling om Stichting Roparun te voorzien van zoveel mogelijk gelden. Ropament B.V. is opgebouwd uit de hieronder omschreven onderdelen.

Raad van Commissarissen

Vacant

Statutair Directeur

Lesly Wolters

Roparunkantoor

Alle activiteiten van Roparun worden vanuit het kantoor in Schiedam gecoördineerd door een gedreven team vaste medewerkers. Het bezoldigingsbeleid voor werknemers van Stichting Roparun gaat volgens een eigen regeling.

Eric Ebeli Manager bedrijfsvoering
Rowan Termond PR en Communicatie
Marianne Varekamp
Carolien de Graaf
Vrijwilligerscoördinator
Francisca Olsthoorn Projectadviseur goede doelen
Kim Poot Event Medewerker

Portefeuillehouders

Om het evenement Roparun mogelijk te maken zijn er ruim 500 vrijwilligers actief. Zij zijn onderverdeeld in zes portefeuilles, aangestuurd door portefeuillehouders (ook zij werken op vrijwillige basis). Meer weten over onze vrijwilligers of vrijwilliger worden? Klik hier.

Start en Route
Hugo van Hees Logistiek en Veiligheid
Jim Friederich Communicatie
Judith Somers Finish

Vrijwilligersraad

Roelie Postma Voorzitter
Janne Princen Secretaris
Margaretha Elbers Algemeen lid
Irma Nijsen Algemeen lid
Ilona van den Boogert Algemeen lid
Marcel van Garderen Algemeen lid
Hans Smit Algemeen lid

Ambassadeurs

De ambassadeurs van Roparun zetten zich op verschillende momenten in. Met veel enthousiasme en plezier proberen zij het werk van Roparun nog meer onder de aandacht te brengen. Door hun bekendheid probeert Roparun een grote groep mensen te laten zien waar ze zich voor inzetten.

Nelli Cooman
Tijdens haar carrière is Nelli Cooman twee keer Wereldkampioen, zes keer Europees Kampioen en vijftien keer Nederlands Kampioen geweest. Roparun ligt dicht bij haar hart en ze is altijd aanwezig bij de inschrijving op het startterrein in Parijs om de teams persoonlijk te ontvangen, een foto te maken met iedereen en om de teams te helpen met sponsor activiteiten wanneer dit past. Al met al, een ambassadeur om trots op te zijn! Voor meer informatie over Nelli Cooman, zie haar website: www.nellicoomangames.nl

Maartje Krekelaar
Maartje is hockey-international en speelster van Hockeyclub ‘s-Hertogenbosch. De middenveldster maakte op 15-jarige leeftijd haar debuut bij de club waar ze inmiddels al 6x de landstitel mee veroverde. Daarnaast wist zij ook met Oranje al verschillende prijzen in de wacht te slepen. Wij zijn trots dat een topsporter als Maartje zich heeft verbonden aan Roparun.

Bram Som
‘Voormalig topatleet’ vindt hij zelf duidelijk beter klinken dan ‘oud-atleet’. Bram Som is nog steeds houder van het Nederlands record op de 800 meter (1.43.45), treedt op als tempomaker tijdens het Diamond league circuit, maar noemt zichzelf geen prof-atleet meer. “Mijn leven staat niet meer in dienst van de sport, maar ik ben ervoor om mijn kennis en ervaringen te delen.” Sinds februari is hij ambassadeur van Roparun, de estafetteloop die ruim 700 keer zijn favoriete afstand lang is.

Bas Nijhuis
Bas Nijhuis is ondernemer, scheidsrechter op het hoogste niveau en vaak te zien op TV.
“Roparun is voor mij vooral het teamwerk. Als je echt iets wilt, dan heb je bijna altijd een team nodig. Iedereen is daarin een belangrijke schakel. Dat geldt ook als ik op het veld sta. Daar heb ik assistenten, een vierde man en tegenwoordig ook een VAR. Sámen maken we het resultaat en dat zie ik ook bij Roparun, het team boekt samen het resultaat. Dat spreekt mij enorm aan, dat samen voor iets gaan. Ook de vrijwilligers van Roparun zijn zo’n team. Hoeveel dat er zijn, dat is echt ongelooflijk. Als groep iets presteren werkt op het veld, maar ook in mijn bedrijf. Het sleutelwoord is vertrouwen. Als je mensen vertrouwt en vrijheden geeft, dan groeien ze en stijgen ze soms boven zichzelf uit. Dat werkt ook in de sport.”

Marten de Roon
Marten de Roon, speler van Atalanta Bergamo en het Nederlands elftal, is de nieuwe ambassadeur van Roparun. “Ik heb er heel veel zin in om mensen te ontmoeten en hun verhalen over de Roparun te horen. Voor mij is het boeiend om in een andere wereld terecht te komen, misschien zelfs wel buiten mijn comfortzone, dan die van het voetbal en de kleedkamer. Voetbal gaat om plezier en soms ook om de centjes, maar dat kan allemaal niet op tegen het verhaal van de Roparun.”

© 2023 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden