Placeholder

Tijd tot de start van Roparun 2021

De Roparun vindt plaats van 22 mei t/m 24 mei

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2021 statistieken

293 Teams
0 Doelen
€56.735,29 Roparun 2021 opbrengsten

Koppelbedden

Goed doel van Roparun

Iemands hand vasthouden, tegen elkaar aankruipen of samen naar mooie muziek luisteren. Wanneer mensen ziek zijn of niet meer bij elkaar kunnen wonen, is nabijheid belangrijker dan ooit. Een koppelbed vormt de ideale oplossing voor mensen die samen willen zijn in een zorgomgeving, zoals een hospice.

Wat is een koppelbed?
Het koppelbed bestaat uit een frame met een speciaal koppelmatras. Dit matras heeft een verbreding, waardoor hij naadloos aansluit. Zo creëren we heel eenvoudig een volwaardig tweepersoons-hoog-laagbed. Wanneer je twee zorgbedden tegen elkaar aan zet, zit er altijd een opening tussen de matrassen. Deze afstand maakt het voor naasten lastig om elkaars warmte op te zoeken. Een koppelbed biedt de oplossing. Het koppelbed is een logeerbed voor mensen die graag samen willen zijn in een zorgomgeving. Door middel van het bijrijden en op de juiste hoogte stellen van het koppelbed, wordt een eenpersoons hoog-laag zorgbed in een handomdraai een volwaardig tweepersoonsbed. Download hier extra technische informatie over een koppelbed door Multisleep.

Zorglocatie: een koppelbed op jouw locatie
Organisaties die graag gebruik willen maken van een koppelbed kunnen deze aanvragen via het Netwerk Palliatieve Zorg. De netwerkcoördinator in jouw regio heeft aanvraagformulieren die hiervoor gebruikt kunnen worden. Deze worden vervolgens ingediend bij Stichting Roparun, die de aanvraag beoordeeld.

Teams: een koppelbed bij jou in de buurt
In bovenstaand filmpje zie je een team aan het woord wat het koppelbed heeft gebruikt om meer aandacht voor Roparun te krijgen in hun eigen omgeving. Nu zijn er op de website van Roparun vele doelen te vinden die in de afgelopen periode ondersteuning hebben gekregen. Altijd handig om deze lijst eens door te kijken. Je kunt namelijk een doel uit jouw regio gebruiken om bij een teamactie te vertellen, zodat donateurs en sponsoren een goed idee krijgen van waar zij precies voor doneren.

Stichting Roparun zou graag zien dat er door heel Nederland en België gebruik gemaakt zou worden van deze bedden. Vind je het mooi om hier als team bij betrokken te zijn? Neem dan contact op met de netwerkcoördinator Palliatieve Zorg bij jou in de buurt.

  1.  Download de contactlijst met netwerkcoördinatoren
  2.  Neem contact op met een netwerkcoördinator in jouw regio om te informeren of er er aanvragen lopen rondom koppelbedden.
  3.  Vraag of je op de hoogte gehouden kunt worden wanneer de aanvraag voor bedden bij een zorglocatie in jouw regio wordt goedgekeurd.
  4.  Zoek als team in samenwerking met de zorglocatie de pers op door middel van bijvoorbeeld een gezamenlijk persbericht. Een voorbeeld bericht kun je hier downloaden en daarna verspreiden onder lokale/regionale media.
  5.  Vraag de netwerkcoördinator of zorglocatie om op de hoogte te blijven over de levering van de koppelbedden.
  6.  Vraag of je als team aanwezig kunt zijn bij de levering van de koppelbedden, om hier een persmoment van te kunnen maken. Nodig hiervoor lokale/regionale media uit (met gebruik van dit voorbeeldbericht).
  7.  Wanneer er geen pers aanwezig is bij de levering van de bedden, maak dan zelf een nieuwsbericht met foto’s wat je kunt versturen naar lokale/regionale media.
© 2020 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden