Tijd tot de start van Roparun 2021

De Roparun vindt plaats in het weekend van 2-3 oktober

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2021 statistieken

186 Teams
54 Doelen
€820.102,73 Roparun 2021 opbrengsten

Roparun Pinksteren - Digitaal kilometers maken!

Bij Pinksteren hoort een Roparun

Al is het dit jaar niet mogelijk om tijdens het pinksterweekend traditioneel fysiek deel te nemen aan de Roparun, wordt het dit jaar geen Pinksteren zonder Roparun. In samenwerking met eRoutes bieden wij namelijk een digitale variant aan. Een digitale Roparun, waarbij iedereen vanuit het veiligheidsaspect vanaf zijn/haar eigen locatie deelneemt aan de Roparun.

Binnen de bestaande eRoutes app faciliteren we de mogelijkheid om op afstand, toch samen met je team, deel te nemen aan de Roparun. Dit doe je door als loper met een eigen account en mobiele telefoon kilometers te maken voor jouw team. Jouw account is gekoppeld aan het account van het team. Binnen de app is het team en de voortgang van alle aangesloten lopers in het team te volgen.

Hoe werkt het op afstand samen lopen?

Op afstand toch een estafetteloop. Er wordt een estafette functionaliteit geboden om digitaal (op afstand) ‘elkaar aan te tikken’. De gelopen kilometers worden dan bij het team opgeteld. Als de loper bijna terug is van zijn rondje krijgt de volgende actieve loper (automatisch) een seintje om klaar te gaan staan. Als de loper zijn rondje heeft voltooid gaat er een seintje naar de volgende loper om te vertrekken.

Elke keer als je als loper jouw volgende etappe start zoekt de app naar de huidige GPS locatie. Er worden direct passende routes getoond bij de afstand die wordt gekozen. Je kunt hierna kiezen om een van de routes te selecteren of om er zelf op uit te gaan en de app je te laten tracken.

Het algoritme van eRoutes zoekt razendsnel binnen de beschikbare fiets- en wandelpaden in de buurt naar geschikte routes en maakt hierbij gebruik van de kaartgegevens van OpenStreetMap. Deze kaartgegevens in de app worden maandelijks geüpdatet met de laatste OSM gegevens.

Digitale Roparun ervaren als échte Roparun

Onderweg word je als loper ondersteund door de Roparunstream. Een stream door de Roparun mediateams met muziek, interviews, content van vroeger en meer!

Wat kunnen de teams nu al doen?

Dat de app nog in productie is betekend natuurlijk niet dat de teams niet al iets kunnen voorbereiden voor het pinksterweekend, denk bijvoorbeeld aan:

  • Het selecteren van een teamcaptain

Binnen het team zal er 1 teamcaptain zijn die alles voor het team klaarzet in de app. Deze teamcaptain krijgt van ons de code om zijn teamleden uit te nodigen, kan de lopers “aan” en “uit” zetten tijdens het event (voor pauzes of een sub-teamverdeling, dit is aan de teams zelf) en stelt het kilometer doel in voor het team.

Zorg ervoor dat je teamcaptain goed in het teamportaal staat, wij zullen deze gegevens aanhouden.

  • Beslissen hoe het team het weekend wil inrichten

De Roparun biedt de teams kans om kilometers te maken met de app, maar het is natuurlijk helemaal aan de teams om te beslissen hoeveel! Of het team nou de volledige Roparun wil voltooien, een halve of een mooie ronde van 50 kilometer gaat maken, alles is mogelijk. De teamcaptain kan het aantal kilometers voor het team in de app aangeven.

  • Nadenken over verdere invulling om de app heen

Vanuit Roparun faciliteren we de app waarmee het team de kilometers, routes en teamleden kan managen, maar het staat iedereen vrij hier natuurlijk nog een eigen (lokale, veilige) teamactie aan te hangen. Dit is per team te beslissen en in te vullen.

 

© 2021 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden