Verwachten jullie dat Roparun 2021 gewoon kan doorgaan?

NOVEMBER 2020 – Roparun heeft in november 2020 bekend gemaakt de editie van 2021 in Nederland plaats te laten vinden.

JANUARI 2021 – In januari 2021 is ook bekendgemaakt de editie, die traditioneel plaats vindt tijdens het pinksterweekend, te verplaatsen naar het weekend van 2-3 oktober 2021.

Dit betekent dat de dertigste editie van de Roparun, onze jubileumeditie, eenmalig in een aangepaste vorm plaatsvind in Zuid-Nederland. Als start- én finishlocatie is het Pinkpopterrein in Landgraaf vastgesteld. Omdat deze aangepaste vorm van de Roparun (maar) uit twee dagen bestaat, kent de route een afstand van zo’n driehonderd kilometer. Het startschot klinkt op zaterdag 2 oktober. Naar verwachting zal het laatste team een dag later rond 18.00 uur finishen. Aansluitend is er een feestje, waar de eindopbrengst bekend wordt gemaakt. Met deze oplossing proberen we een veilig evenement te organiseren, want veiligheid voor onze teams en vrijwilligers staat voorop.

MAART 2021 – Tijdens het aanstaande pinksterweekend willen we uiteraard wel bij Roparun stilstaan. Voor de teams die het leuk vinden bieden we in samenwerking met de app eRoutes de mogelijkheid om toch een actief weekend te hebben. We brengen een speciale Roparun variant uit binnen deze app, waardoor de actieve teams de mogelijkheid hebben om de volledige Roparun afstand, of een gedeelte hiervan, digitaal te voltooien!

JULI 2021 – Recente ontwikkelingen maken het ingewikkeld om te voorspellen of het evenement Roparun doorgang kan vinden op de geplande wijze. Vooralsnog gaat de organisatie hier wel van uit en blijft in contact met gemeenten en veiligheidsregio om de ontwikkelingen te monitoren. Wanneer er vanuit de overheid een verbod wordt opgelegd op het organiseren van ons evenement op 2-3 oktober, zullen wij hier onze deelnemers en vrijwilligers direct over informeren.

Nieuwe informatie zal altijd direct gedeeld worden met de deelnemende teams via de nieuwsbrief.

© 2023 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden