Verwachten jullie dat Roparun 2021 gewoon kan doorgaan?

Jazeker! Voor ons als organisatie is het niet de vraag óf Roparun 2021 doorgaat maar hóé Roparun 2021 doorgaat. Daarvoor werken wij keihard aan diverse scenario’s die kunnen passen in de (huidige en verwachte) overheidsmaatregelen in verband met Covid-19. In grote lijnen kunnen we zeggen dat er drie opties zijn.  

De eerste optie is de Roparun in de huidige vorm, eigenlijk zoals we deze in 2020 hadden willen uitvoeren. Startlocaties in Parijs, Bremen en Almelo en een finish in Rotterdam. 

De tweede optie is een Roparun binnen de Nederlandse grenzen. Hier zijn weer meerdere varianten op gemaakt, bijvoorbeeld met een of meerdere startlocaties en finishlocaties. Op die manier hoeven niet alleen wij als organisatie, maar ook de deelnemers zich aan de maatregelen van 1 land te houden. 

De laatste optie is een volledig virtuele Roparun, waarbij iedereen vanuit de veiligheid van zijn/haar eigen huis een bijdrage levert.  

In diverse enquêtes via de nieuwsbrief, een teampanel en het vele direct contact met diverse teamcaptains zijn deze plannen getoetst. Dit heeft de organisatie enorm geholpen en op dit moment zijn er nog vele vrijwilligers dagelijks bezig om alle mogelijkheden uit te werken. Zo is bijvoorbeeld duidelijk dat de digitale variant van Roparun alleen ingezet zal worden als er écht geen enkele andere mogelijkheid overblijft. 

© 2020 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden