Verwachten jullie dat Roparun 2021 gewoon kan doorgaan?

Roparun heeft in november 2020 bekend gemaakt de editie van 2021 in Nederland plaats te laten vinden. In januari 2021 is ook bekendgemaakt de editie, die traditioneel plaats vindt tijdens het pinksterweekend, te verplaatsen naar het weekend van 2-3 oktober 2021.

Dit betekent dat de dertigste editie van de Roparun, onze jubileumeditie, eenmalig in een aangepaste vorm plaatsvindt. Zo zijn de start én finish op het Pinkpopterrein in Landgraaf en blijft de gehele Roparun in Zuid-Nederland. Omdat deze aangepaste vorm van de Roparun (maar) uit twee dagen bestaat, kent de route een afstand van zo’n driehonderd kilometer. Het startschot klinkt op zaterdag 2 oktober. Naar verwachting zal het laatste team een dag later rond 18.00 uur finishen. Aansluitend is er een slotfeest, zoals vroeger in Parijs. Met deze oplossing proberen we een veilig evenement te organiseren, want veiligheid voor onze teams en vrijwilligers staat voorop.

Daarnaast werkt Roparun aan een roadmap die aan zal geven hoe we ons evenement aanpassen aan de geldende maatregelen. Deze zal binnenkort beschikbaar worden voor de teams.

Tijdens het aanstaande pinksterweekend willen we uiteraard wel bij Roparun stilstaan. Voor de teams die het leuk vinden bieden we in samenwerking met de app eRoutes de mogelijkheid om toch een actief weekend te hebben.

We brengen een speciale Roparun variant uit binnen deze app, waardoor de actieve teams de mogelijkheid hebben om de volledige Roparun afstand, of een gedeelte hiervan, digitaal te voltooien!
Hierin zullen herkenbare Roparun momenten zitten als het startschot, de estafette wissels en meer.

Binnenkort zal hier meer info over gedeeld worden met de teams via de nieuwsbrief en website!

© 2021 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden