Kan ik app of sms gebruiken om de locatie van mijn team door te geven?

Op zowel de Parijs route als de Bremen route zijn 15 checkpoints waar een officiële tijdregistratie plaatsvindt. Op basis van deze doorkomsttijden en de gemiddelde snelheid van een team wordt de verwachte huidige positie van een team bepaald en op www.roparunlive.nl getoond. Het is hierbij wel zo dat hoe meer tijd er zit tussen een checkpoint doorkomst en de berekende positie hoe groter de afwijking kan/zal zijn. Zeker wanneer een team oponthoud heeft gehad (fout gelopen, brug die lang open staat etc.) kan deze afwijking groter worden. Om te zorgen dat het beeld op www.roparunlive.nl zo betrouwbaar mogelijk is, vragen we jullie om ons daarbij te helpen. Dit kan heel eenvoudig door ‘regelmatig’ een sms berichtje te sturen. Hoe dat in zijn werk gaat, lees je in deze instructie.

Let op:

Roparun heeft in november 2020 bekend gemaakt de editie van 2021 in Nederland plaats te laten vinden. In januari 2021 is ook bekendgemaakt de editie, die traditioneel plaats vindt tijdens het pinksterweekend, te verplaatsen naar het weekend van 2-3 oktober 2021.

Dit betekent dat de dertigste editie van de Roparun, onze jubileumeditie, eenmalig in een aangepaste vorm plaatsvindt. Zo zijn de start én finish op het Pinkpopterrein in Landgraaf en blijft de gehele Roparun in Zuid-Nederland. Omdat deze aangepaste vorm van de Roparun (maar) uit twee dagen bestaat, kent de route een afstand van zo’n driehonderd kilometer. Het startschot klinkt op zaterdag 2 oktober. Naar verwachting zal het laatste team een dag later rond 18.00 uur finishen. Aansluitend is er een slotfeest, zoals vroeger in Parijs. Met deze oplossing proberen we een veilig evenement te organiseren, want veiligheid voor onze teams en vrijwilligers staat voorop.

Het is mogelijk dat vanwege deze eenmalige aanpassing aan het evenement de bovenstaande regelgeving aangepast wordt. Hier zullen we de teams over informeren via nieuwsbrief of bijeenkomst.

© 2021 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden