Hoeveel voertuigen mag ik als team inzetten?

Tijdens Roparun worden voertuigen ingedeeld in verschillende categorieën. De categorieën voertuigen zijn:

A)     Motor zonder zijspan / Rijbewijs A
Let op: motoren mogen niet gebruikt worden voor ondersteuning van het team, uitsluitend voor het maken van foto/video-opnamen

B)     Personenbusje, personenauto, camper e.d. (zonder aanhangwagen) / Rijbewijs B
Let op: Een B-voertuig met een (zo klein mogelijke) aanhanger met daarop uitsluitend een Dixie, is volgens dit reglement ook een B-voertuig.

C)    Touringcar, vrachtauto, combinatie e.d. / Rijbewijs C en/of D
Let op: Een B-voertuig met aanhangwagen, Rijbewijs B (E), valt ook in Categorie C.

Er mogen voor ondersteuning van een team in totaal maximaal vier gemotoriseerde voertuigen worden ingezet indien deze alle 4 behoren tot de categorie B. Bij een combinatie uit de categorie B en C mogen er in totaal maximaal 3 voertuigen worden ingezet waarbij uitsluitend de combinatie is toegestaan van 2 voertuigen Categorie B en 1 voertuig Categorie C.

Voor beide combinaties geldt dat hierbij maximaal 1 voertuig categorie A mag worden toegevoegd (uitsluitend foto/video). Je kiest dus als team voor een van de volgende voertuigcombinaties:

  • 4 x B-voertuig (+ 1 x A-voertuig)
  • 2 x B-voertuig en 1 x C-voertuig (+ 1 x A-voertuig)

Ieder team ontvangt een aantal stickers die op de voertuigen geplakt moeten worden. Op een C-voertuig moeten meer stickers geplakt worden dan op een B-voertuig. Ongeacht welke combinatie jouw team inzet, kom je dus met hetzelfde aantal stickers uit. Instructies voor de te plakken aantallen zijn bijgevoegd bij de stickers.

 

Let op:

Roparun heeft aangekondigd dat de komende editie volledig in Nederland plaats zal vinden. Roparun NL kent een gezamenlijke start in Landgraaf. Daar zullen de teams via twee routes, een noordelijke en zuidelijke variant, richting de Coolsingel in Rotterdam gaan. Uiteraard worden de gezondheidsmaatregelen nadrukkelijk gevolgd en wordt er gekeken waar Roparun mogelijke aanpassingen door moet voeren.

Het is mogelijk dat vanwege deze eenmalige aanpassing aan het evenement de bovenstaande regelgeving aangepast wordt. Hier zullen we de teams over informeren via nieuwsbrief of bijeenkomst.

© 2021 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden