Hoeveel voertuigen mag ik als team inzetten?

Tijdens Roparun worden voertuigen ingedeeld in verschillende categorieën. De categorieën voertuigen zijn:

A)     Motor zonder zijspan / Rijbewijs A
Let op: motoren mogen niet gebruikt worden voor ondersteuning van het team, uitsluitend voor het maken van foto/video-opnamen

B)     Personenbusje, personenauto, camper e.d. (zonder aanhangwagen) / Rijbewijs B
Let op: Een B-voertuig met een (zo klein mogelijke) aanhanger met daarop uitsluitend een Dixie, is volgens dit reglement ook een B-voertuig.

C)    Touringcar, vrachtauto, combinatie e.d. / Rijbewijs C en/of D
Let op: Een B-voertuig met aanhangwagen, Rijbewijs B (E), valt ook in Categorie C.

Er mogen voor ondersteuning van een team in totaal maximaal vier gemotoriseerde voertuigen worden ingezet indien deze alle 4 behoren tot de categorie B. Bij een combinatie uit de categorie B en C mogen er in totaal maximaal 3 voertuigen worden ingezet waarbij uitsluitend de combinatie is toegestaan van 2 voertuigen Categorie B en 1 voertuig Categorie C.

Voor beide combinaties geldt dat hierbij maximaal 1 voertuig categorie A mag worden toegevoegd (uitsluitend foto/video). Je kiest dus als team voor een van de volgende voertuigcombinaties:

  • 4 x B-voertuig (+ 1 x A-voertuig)
  • 2 x B-voertuig en 1 x C-voertuig (+ 1 x A-voertuig)

Ieder team ontvangt een aantal stickers die op de voertuigen geplakt moeten worden. Op een C-voertuig moeten meer stickers geplakt worden dan op een B-voertuig. Ongeacht welke combinatie jouw team inzet, kom je dus met hetzelfde aantal stickers uit. Instructies voor de te plakken aantallen zijn bijgevoegd bij de stickers.

© 2023 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden