Hoeveel voertuigen mag ik als team inzetten?

Tijdens Roparun worden voertuigen ingedeeld in verschillende categorieën. De categorieën voertuigen zijn:

A)     Motor zonder zijspan / Rijbewijs A
Let op: motoren mogen niet gebruikt worden voor ondersteuning van het team, uitsluitend voor het maken van foto/video-opnamen

B)     Personenbusje, personenauto, camper e.d. (zonder aanhangwagen) / Rijbewijs B
Let op: Een B-voertuig met een (zo klein mogelijke) aanhanger met daarop uitsluitend een Dixie, is volgens dit reglement ook een B-voertuig.

C)    Touringcar, vrachtauto, combinatie e.d. / Rijbewijs C en/of D
Let op: Een B-voertuig met aanhangwagen, Rijbewijs B (E), valt ook in Categorie C.

Er mogen voor ondersteuning van een team in totaal maximaal vier gemotoriseerde voertuigen worden ingezet indien deze alle 4 behoren tot de categorie B. Bij een combinatie uit de categorie B en C mogen er in totaal maximaal 3 voertuigen worden ingezet waarbij uitsluitend de combinatie is toegestaan van 2 voertuigen Categorie B en 1 voertuig Categorie C.

Voor beide combinaties geldt dat hierbij maximaal 1 voertuig categorie A mag worden toegevoegd (uitsluitend foto/video). Je kiest dus als team voor een van de volgende voertuigcombinaties:

  • 4 x B-voertuig (+ 1 x A-voertuig)
  • 2 x B-voertuig en 1 x C-voertuig (+ 1 x A-voertuig)

Ieder team ontvangt een aantal stickers die op de voertuigen geplakt moeten worden. Op een C-voertuig moeten meer stickers geplakt worden dan op een B-voertuig. Ongeacht welke combinatie jouw team inzet, kom je dus met hetzelfde aantal stickers uit. Instructies voor de te plakken aantallen zijn bijgevoegd bij de stickers.

 

Let op:

Roparun heeft in november 2020 bekend gemaakt de editie van 2021 in Nederland plaats te laten vinden. In januari 2021 is ook bekendgemaakt de editie, die traditioneel plaats vindt tijdens het pinksterweekend, te verplaatsen naar het weekend van 2-3 oktober 2021.

Dit betekent dat de dertigste editie van de Roparun, onze jubileumeditie, eenmalig in een aangepaste vorm plaatsvindt. Zo zijn de start én finish op het Pinkpopterrein in Landgraaf en blijft de gehele Roparun in Zuid-Nederland. Omdat deze aangepaste vorm van de Roparun (maar) uit twee dagen bestaat, kent de route een afstand van zo’n driehonderd kilometer. Het startschot klinkt op zaterdag 2 oktober. Naar verwachting zal het laatste team een dag later rond 18.00 uur finishen. Aansluitend is er een slotfeest, zoals vroeger in Parijs. Met deze oplossing proberen we een veilig evenement te organiseren, want veiligheid voor onze teams en vrijwilligers staat voorop.

Het is mogelijk dat vanwege deze eenmalige aanpassing aan het evenement de bovenstaande regelgeving aangepast wordt. Hier zullen we de teams over informeren via nieuwsbrief of bijeenkomst.

© 2021 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden