Hoeveel mensen moeten er in een team?

Er is geen verplicht minimum of maximum aantal deelnemers in een team. Wat praktisch is, hangt af van hoe jullie het team willen indelen en of bepaalde teamleden tegelijkertijd onderweg gaan. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van lopers en fietsers.

De estafette functionaliteit staat open. Dit betekent dat alle lopers die op actief staan een seintje krijgen als de loper bijna door zijn run is en dus het ‘digitale stokje’ overgepakt kan worden. Het team overlegt zelf wie de volgende loper is, hier kan van te voren natuurlijk al een planning voor gemaakt worden. De loper die aan de beurt is pakt op zijn beurt het stokje over door als volgende loper de estafette activiteit te starten. Dit gebeurt op eigen initiatief, de volgende loper staat dus niet vast. Zo wordt gewaarborgd dat er altijd een volgende loper klaar staat (zolang er actieve lopers zijn natuurlijk). Bovendien wordt elke loper in het team zo bij de continue voortgang van het hele team betrokken, wat het extra leuk maakt!

Uiteraard is het mogelijk dat jullie als team een eigen indeling te verzinnen, de app kan dan alsnog handig zijn in bijvoorbeeld het bijhouden van de totale teamkilometers!

© 2021 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden