Calamiteitenkaart

Wanneer er onderweg een calamiteit voordoet, zou het kunnen zijn dat je ter plaatse (naast het calamiteitenteam) geholpen wordt door een voorbijganger of de hulpdiensten. Het kan dan handig zijn om duidelijk te kunnen maken wat er precies aan de hand is. We hebben hiervoor een korte lijst met woorden opgesteld die je kunt gebruiken om een calamiteit te omschrijven.

Download hier de Roparun Calamiteitenkaart Duits

Download hier de Roparun Calamiteitenkaart Frans

Handig om uit te printen en mee te nemen tijdens Roparun.

Let op:

Roparun heeft in november 2020 bekend gemaakt de editie van 2021 in Nederland plaats te laten vinden. In januari 2021 is ook bekendgemaakt de editie, die traditioneel plaats vindt tijdens het pinksterweekend, te verplaatsen naar het weekend van 2-3 oktober 2021.

Dit betekent dat de dertigste editie van de Roparun, onze jubileumeditie, eenmalig in een aangepaste vorm plaatsvindt. Zo zijn de start én finish op het Pinkpopterrein in Landgraaf en blijft de gehele Roparun in Zuid-Nederland. Omdat deze aangepaste vorm van de Roparun (maar) uit twee dagen bestaat, kent de route een afstand van zo’n driehonderd kilometer. Het startschot klinkt op zaterdag 2 oktober. Naar verwachting zal het laatste team een dag later rond 18.00 uur finishen. Aansluitend is er een slotfeest, zoals vroeger in Parijs. Met deze oplossing proberen we een veilig evenement te organiseren, want veiligheid voor onze teams en vrijwilligers staat voorop.

Het is mogelijk dat vanwege deze eenmalige aanpassing aan het evenement de bovenstaande regelgeving aangepast wordt. Hier zullen we de teams over informeren via nieuwsbrief of bijeenkomst.

 

© 2021 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden