Tijd tot de start van Roparun 2023

De Roparun vindt plaats van 27 tot en met 29 mei

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2023 statistieken

216 Teams
49 Doelen
€1.039.642,66 Roparun 2023 opbrengsten

Ambulancebroeders Almere voor het eerst aan start Roparun: “Wij trainen na onze nachtdiensten”

10-03-2023 om 12:21 uur

Ieder jaar verschijnen er nieuwe teams aan de start van de Roparun. Zo is dit jaar het team van de Ambulancedienst Almere (Team 388) nieuw. Ondanks dat er voor deze mannen nog wat werk aan de winkel is, kijken zij ontzettend uit naar het evenement. “We zijn niet alleen collega’s, maar ook een hele hechte vriendengroep. We wilden een jaarlijks activiteit houden waar ook een sportief element in zit”, legt teamcaptain Meindert Nentjes uit. We spreken hem over hoe het ervoor staat.

Jullie verschijnen voor het eerst aan de start. Hoe kwam dat zo?

“We hadden als ambulancemedewerkers een ontzettend drukke coronaperiode achter de rug en vonden dat het tijd was voor een paar dagen ertussen uit. Als vriendengroep en als collega’s. We zijn toen  in juni vorig jaar met z’n achten vetrokken voor een weekje naar Schotland. We wilden het sportieve combineren met het aangename. Op de terugweg spraken we er met elkaar in de auto over om zoiets jaarlijks te doen. Toen kwam de Roparun ter sprake. Ik heb vrienden die al eerder meededen en wilde ooit zelf meedoen.”

ambulancebroeders

Na jullie beslissing moesten jullie dus flink aan de bak. Hoe ging dat?

“We zijn ons er eerst eens wat verder in gaan verdiepen. Er komt best veel bij een inschrijving kijken. Het hardlopen ging in het begin iets minder, maar inmiddels werken we met goede trainingsschema’s. Verder moesten we verlof regelen, teamacties op poten zetten en brainstormen. Soms was dat even pittig, overal moet je wat informatie vandaan weten te halen. We dachten even: dat regelen we wel, maar er komt veel bij kijken. Het achterliggende doel werkt erg motiverend en gelukkig zijn we niet bang om ergens naar binnen te stappen. Nu trainen we ook weer veel. Bijvoorbeeld na een nachtdienst. Dan leer je ook om met periodes van zware moeheid om te gaan.”

ambulancebroeders

Is iedereen uit het team van de ambulancedienst?

“Vooralsnog wel ja. We zijn nu met acht personen. We zijn nog op zoek naar versterking, want niet alle collega’s kunnen mee. Anders rijden er geen ambulances meer in Almere. Dus als het team straks volledig op volle sterkte is zullen er ook wat externen bijkomen. Indirect helpen de collega’s die doorwerken natuurlijk ook. Heel veel collega’s hadden dolgraag meegegaan. Daar zijn we ze hartstikke dankbaar voor.”

En hoe zit het met het ophalen van geld?

“Dat loopt lekker hoor! We zijn met heel veel leuke acties bezig. We geven bijvoorbeeld reanimatietrainingen bij bedrijven. De opbrengst is dan voor Stichting Roparun. Verder zetten we ambulances neer op evenementen en braderieën. En we hebben een Nederlands kampioen armworstelen in ons team. Als je van hem wint, win je duizend euro. Verlies je, dan moet je doneren. Gelukkig wint er niemand dus dat scheelt weer.”

Waar kijken jullie het meest naar uit?

“Het lopen, de route en de hele ervaring. We willen het gewoon heel graag ondergaan. We zijn ontzettend gemotiveerd en hebben er super veel zin in.”

Tot slot, waar herkennen we jullie straks aan op de route?

“We lopen straks in prachtige GGD-Flevoland tenues. Die zijn zeker niet te missen. En natuurlijk aan acht knappe koppen.”

ambulancebroeders

© 2023 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden