Tijd tot de start van Roparun 2023

De Roparun vindt plaats van 27 tot en met 29 mei

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2023 statistieken

216 Teams
49 Doelen
€1.039.642,66 Roparun 2023 opbrengsten

Onder de Spaanse winterzon even alle zorgen vergeten…

03-02-2023 om 11:30 uur

foto1

De deelnemers aan de pilotreis van Stichting Topsport for Life zijn terug uit Spanje. De afgelopen tien dagen ging de organisatie met twaalf mensen naar het zonovergoten Rojales met als doel: alle zorgen vergeten en een fijne tijd met elkaar hebben. Even niet ziek zijn, even geen onderzoeken en ziekenhuisbezoeken. Dankzij een donatie van Stichting Roparun kon Topsport for Life de reis voor een minimale eigen bijdrage aanbieden aan de deelnemers.

Miel in ’t Zand is namens Topsport for Life verbonden aan de pilotreis. ‘’We zijn in het verleden ook al eens naar Spanje geweest, maar wilden nu onderzoeken of we dit weer een nieuw leven in konden blazen. Daarom ging het hier echt om een experiment; om te kijken of de accommodatie bevalt, kijken wat er in de omgeving te doen is en wat we met de deelnemers konden doen.’’ Omdat het een proef is gingen er deelnemers mee die niet té ziek waren. ‘’Het moest wel verantwoord zijn’’, aldus Miel.

foto2

Het is voor de organisatoren en deelnemers dan ook ontzettend geslaagd geweest. ‘’Mensen waren er echt uit. Er is amper gesproken over het ziek zijn en we hebben heel veel ondernomen: golfen, winkelen, steden bezocht, een GP-training van Zonta van den Goorbergh bijgewoond, bowling en natuurlijk ontzettend lekker gegeten en gedronken.’’

Niet alleen de patiënten, maar ook partners werden even flink in de watten gelegd. ‘’Ziek ben je immers niet alleen’’, zegt Miel. ‘’Dat raakt de hele familie en draag je met elkaar. Daarom is het ook voor de partners erg belangrijk er even uit te zijn.’’

De deelnemers kunnen de komende tijd een evaluatie invullen, maar de eerste reacties waren al overweldigend, zag Miel. ‘’Een wat introvertere deelnemer nam op de laatste avond de microfoon en zong de sterren van de hemel. Dat was zo mooi om te zien. We hebben met elkaar heel erg veel gelachen. Ik zeg altijd maar: humor is het beste medicijn.’’

foto3

Door een forse donatie van Stichting Roparun à raison 7500 euro kon de reis tegen een minimale eigen bijdrage van 600 euro aan de deelnemers worden aangeboden. Daarvoor kregen zij de vlucht, transfer, overnachtingen, eten, drinken en alle uitjes ter plekke. ‘’Door de donatie van Stichting Roparun kan de prijs voor de deelnemers laag blijven. En als iemand de eigen bijdrage om welke reden dan ook niet kan betalen zeggen we ook: kijk maar wat je kunt missen. Het gaat erom dat iedereen die dat wil mee kan en onder de Spaanse winterzon even alle zorgen kan vergeten.’’

foto4

© 2023 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden