Tijd tot de start van Roparun 2023

De Roparun vindt plaats van 27 tot en met 29 mei

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2022 statistieken

213 Teams
46 Doelen
€3.402.466,53 Roparun 2022 opbrengsten

Jolanda van der Velde krijgt prestigieuze Erasmusspeld

07-01-2023 om 14:49 uur

Jolanda van der Velde heeft zaterdag de Erasmusspeld ontvangen voor haar langdurige vrijwillige inzet voor onder meer Stichting Roparun. Dat gebeurde tijdens de eerste teambijeenkomst in het Luxor in Rotterdam. Voor Jolanda was de uitreiking een grote verrassing. Haar familie en (klein)kinderen waren naar het Luxor gekomen om de uitreiking bij te wonen.

Wethouder Chantal Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen) reikte de onderscheiding uit. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die langdurig als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Jolanda (1957, Vlaardingen) zet zich al dertig jaar in voor Stichting Roparun. Als vaste medewerker en als vrijwilliger. Ondanks haar pensionering in september 2022 is zij nog steeds betrokken bij de stichting. Nu volledig op vrijwillige basis.

Van der Velde werkt sinds het begin bij de Roparun. Zo speelde zij een belangrijke rol in de opbouw van het netwerk. Ook nu nog is zij hét gezicht van de run. Zij onderhoudt contact met sponsoren, relaties, vrijwilligers en deelnemers. Naast allerlei hand-en-spandiensten tijdens de loop, staat zij ook altijd bij de finish om deelnemers te ontvangen.

Om het goede doel verder te steunen, organiseert Van der Velde teambijeenkomsten, slotavonden en loterijen. Daarnaast is zij betrokken bij kledinguitgiftes en verkoop van artikelen.

Over de Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die jaren als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Foto: Leander Varekamp
jolanda

© 2023 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden