Tijd tot de start van Roparun 2023

De Roparun vindt plaats van 27 tot en met 29 mei

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2022 statistieken

166 Teams
24 Doelen
€3.402.466,53 Roparun 2022 opbrengsten

Nieuwe directeur Lesly Wolters vol enthousiasme: ‘Roparun is iets sterkers dan onszelf’

01-11-2022 om 11:51 uur

Aan het roer van Roparun staat vanaf vandaag een nieuwe directeur: Lesly Wolters. Met een rustig ogende, nuchtere uitstraling en een frisse blik hoopt de in Rotterdam geboren Wolters met deelnemers, vrijwilligers en personeel verder te bouwen aan een stabiele en impactvolle organisatie.

Lesly, geboren op het Noordereiland, heeft in zijn loopbaan veel ervaring opgedaan in bestuur, leisure, sport en verbinden. “Ik heb een vooropleiding in de hotellerie. Dat is een belangrijke leerschool geweest voor mij. Op jonge leeftijd begon ik bij het Novotel in Schiedam. Ik heb toen mijn horecaopleiding afgerond en ben daarna in militaire dienst gegaan. Niet veel later ben ik verhuisd naar Frankrijk. Daar heb ik als restaurantmanager gewerkt en ben ik adjunct-directeur van een hotel geweest. In die jaren heb ik het klappen van de zweep geleerd. Het ging om dienstverlening die heel servicegericht is, maar ook efficiĆ«nt werken hoorde daarbij”, vertelt hij. Na zijn tijd in Frankrijk rolde hij per toeval de wereld van het beheer en exploitatie van sportaccommodaties in.

Na aan korte uitstap naar de evenementensector, kwam hij bij de gemeente Rotterdam terecht. Ook in die functie was, als verantwoordelijke voor het sportklimaat in de wijk Delfshaven, samenwerken en verbinden erg belangrijk. Voor zijn komst bij Roparun was hij als directeur verantwoordelijk bij een beheerorganisatie voor verschillende multifunctionele (sport)accommodaties op Goeree-Overflakkee.

Waarom hij dan de keuze maakte om de overstap te maken naar Roparun? “Ik word enorm blij als heel veel mensen met elkaar actief bezig zijn. En dat is de Roparun natuurlijk op en top. Als je dan onderdeel bent van het organiseren, bedenken en uitvoeren ervan, samen met anderen, dan vind ik dat geweldig. Het is denk ik een heel mooi moment dat als alles tijdens het evenement samenkomt, jij zelf dan even twee stappen terug doet, kijkt wat er allemaal gebeurt en dat in relatie brengt met hetgeen waar we dit allemaal voor doen, namelijk al die mooie, door Roparun gesteunde, doelen.”

De afgelopen tijd heeft Lesly al met veel mensen, deelnemers en vrijwilligers kennisgemaakt en een goed beeld gekregen van de organisatie: “Je ziet bij Roparun echt dat het voor iedereen een lifestyle is. Iedereen is er zo intensief mee bezig. Dat is voor mij echt typerend voor Roparun.”

De eerste werkweek is van start gegaan, maar wat staat er dan in zijn agenda? “Ik ga mezelf eerst eens heel goed inlezen in het draaiboek van het evenement. Dan ga ik met het team op kantoor zitten, koffie drinken en gezamenlijk werken aan een succesvolle run van 2023 en de toekomst. Ik wil zien wat er nodig is. De vrijwilligers staan ook te trappelen. En in de eerste week hebben we een afspraak op evenementenlocatie Vliegveld Twenthe om daar veel af te stemmen voor aankomend jaar.”

Wat de Roparun voor de kersverse directeur nu al betekent? “Het is iets sterkers en groters dan jouzelf. Ik heb de vorige editie al vanaf de zijlijn meegekeken. Het raakt je en het grijpt je zonder dat je er iets aan kan doen.”

© 2022 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden