Tijd tot de start van Roparun 2024

De Roparun vindt plaats van 18 tot en met 20 mei

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2023 statistieken

212 Teams
49 Doelen
€2.688.044,21 Roparun 2023 opbrengsten

Hospice de Winde: een vertrouwde plek in een nieuw jasje

14-10-2022 om 10:01 uur

Het is voor veel mensen uit de regio Deventer al lang een vertrouwde plek: Hospice de Winde. Mede dankzij een donatie van Stichting Roparun en de inzet van Team Run for Cancer is het hospice onlangs groots verbouwd. Een lange tijd kon dat, vanwege de coronacrisis, niet officieel heropend worden maar afgelopen zaterdag gebeurde het eindelijk. Onder het toeziend oog van vrijwilligers, sponsoren en Roparunners werd het glas geheven op de toekomst en waarde die Hospice de Winde biedt.

rr1

‘’Naast onze algemene inzet voor Roparun wilden we ons ook lokaal binden aan een mooi doel’’, vertelt Ellen Bekke, één van de teamleden. ‘’Toen zijn we gaan praten met het hospice hier in de buurt. ‘’Tijdens ons eerste gesprek kwam naar voren dat er hier nog zat wensen waren. Daarom vonden wij het ontzettend mooi om ons aan De Winde te verbinden.’’

Anneke Vasterd is verpleegkundige en vrijwilligerscoördinator bij Hospice de Winde. Ze legt uit wat één van die wensen zoal was: ‘’We zijn een redelijk professioneel hospice. Er werd altijd wel wat door vrijwilligers gedaan aan het gebouw. Dat was altijd goed maar we misten echte warmte. Toen we, mede dankzij Roparun en Team Run for Cancer eindelijk het benodigde geldbedrag bijeen hadden konden we het pand gaan renoveren. Alle kamers hebben een nieuwe kleur gekregen, de gastenkamer is opnieuw ingericht, we hebben gordijnen kunnen vernieuwen en voor nieuwe inrichting kunnen zorgen. Het is heel smaakvol geworden.’’

rr2

Anneke en de vrijwilligers van het hospice zijn dan ook heel blij met de bijdrage vanuit Stichting Roparun: ‘’We hebben veel donaties op een grote hoop gegooid, maar het grootste deel kwam toch vanuit Stichting Roparun en team Run for Cancer. We zijn heel blij met ze en de band is inmiddels zo goed dat we het team voor van alles kunnen vragen. Als we hun partytent een keer willen lenen komen de teamleden die voor ons opzetten en ze helpen ook met klusjes. Ze zeggen altijd: als je wat nodig hebt, vraag maar raak.’’

Met tien gastenkamers die bijna altijd in gebruik zijn vervult het hospice dus een belangrijke rol in Deventer. Als Roparunner is Ellen Bekke dus ook heel blij met het resultaat: ‘’Je ziet direct wat er met de bijdragen gebeurt. Dit hospice inspireert ons. Voordat we dit jaar vertrokken naar Twente zijn we eerst koffie gaan drinken bij het hospice. Dat is voor ons een goede motivatie. En de combinatie tussen een landelijk en lokaal doel vinden wij fantastisch.’’

© 2023 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden