Tijd tot de start van Roparun 2024

De Roparun vindt plaats van 18 tot en met 20 mei

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2023 statistieken

212 Teams
49 Doelen
€2.688.044,21 Roparun 2023 opbrengsten

Inloophuis De Boei viert 15-jarig jubileum dankzij bijdrage van Stichting Roparun

23-09-2022 om 10:53 uur

Inloophuis De Boei in Ouddorp is een plek waar mensen met kanker, naasten en ex-patiënten uit Goeree-Overflakkee met elkaar praten en activiteiten bijwonen. Alhoewel de organisatie zich voornamelijk richt op inwoners van het eiland, weten ook mensen uit Voorne-Putten het inloophuis te vinden. Er rijdt zelfs een speciale taxidienst voor. Twee keer per maand vinden er uiteenlopende activiteiten plaats: van een yogales tot een bloemstuk maken, met elkaar naar vakantiefoto’s kijken of het bijwonen van een lezing. In coronatijd bestond het inloophuis 15 jaar en dat wordt deze maand gevierd met een uitgesteld feestje.

Titania Poort en Jacolien Kok zijn namens Vrienden van De Boei vrijwilliger bij het inloophuis en hebben veel uren verzet om een leuk en boeiend programma samen te stellen. Dat startte begin september, toen er een theatervoorstelling werd gehouden. ‘’We wilden iets feestelijks organiseren maar ook iets wat in relatie tot de ziekte kanker stond. Maar het moest ook weer niet té zwaar worden’’, vertelt Jacolien. ‘’Toen vonden we een theatergezelschap dat in het verleden een voorstelling heeft gemaakt waar kanker en het leven een rol in spelen. Toen we hen vroegen dat stuk voor ons opnieuw te spelen, reageerden ze daar meteen positief op’’, vult Titania aan. Theater Diekhuus in Middelharnis werd de locatie. ‘’Het werd echt een complete avond uit, met een gezellige borrel achteraf. Ongeveer 80 personen waren erbij en de toegang was voor iedereen gratis. We hebben ook inwoners uit ons verzorgingsgebied uitgenodigd, om eens beter te zien wat we doen. Het was ontzettend leuk om te zien dat ook onbekende mensen erbij waren’’, aldus de initiatiefnemers.

null

Een ander onderdeel uit het jubileumprogramma is de Verwendag, die volgende week plaatsvindt. ‘’Die is echt voor onze vaste gasten. Het belooft een prachtige dag te worden’’, vertelt Titania Poort. Er staan ontzettend veel activiteiten op het programma. ‘’Er worden hand- en stoelmassages gegeven, een kleurenanalyse en mensen kunnen een lezing over acupunctuur bijwonen. Voor iedereen die daarna honger heeft komt er een pizzakar en daarna vindt een excursie op een natuurterrein in de buurt plaats’’, legt Jacolien uit. ‘’Er komen rond de 20 personen. We wilden het ook niet te groot maken, zo blijft het voor alle deelnemers toegankelijk.’’

Donatie

Om de activiteiten rondom het jubileum te organiseren deed De Boei een aanvraag bij Stichting Roparun. ‘’We kregen een tip van iemand die bekend was met Roparun. We hebben een lokaal team aangeschreven om ons te ondersteunen bij de aanvraag. Na de aanvraag kregen we al snel een enthousiaste reactie van het bestuur. Zonder Roparun hadden we dit nooit kunnen doen. Wij zijn alle deelnemers en vrijwilligers van Stichting Roparun ontzettend dankbaar voor de donatie.’’

© 2023 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden