Tijd tot de start van Roparun 2023

De Roparun vindt plaats van 27 tot en met 29 mei

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2022 statistieken

213 Teams
46 Doelen
€3.402.466,53 Roparun 2022 opbrengsten

Vrijwilliger Nadine de Wit: ‘’Ik ben opgegroeid met de Roparun’’

18-08-2022 om 11:23 uur

Als je vader al jarenlang bij het motorteam zit en je broer al lang mee gaat als chauffeur was het voor Nadine de Wit (25) uit Spijkenisse niet meer dan logisch dat ze zelf ook zou aansluiten bij de Roparun. ‘’Ik ben er echt al vanaf mijn geboorte bij betrokken. Het zit in mijn genen. Na mijn eerste keer dacht ik: hier ga ik nooit meer weg.’’

nadine2

Op haar 17e deed Nadine voor het eerst mee, als lid van het promoteam. ‘’Van start tot finish moedigen wij teams aan, staan we bij kleine en grote doorkomsten maar ook in een klein, verlaten straatje. We zijn het hele weekend zo vrolijk mogelijk om de deelnemers aan te moedigen.’’

Oorspronkelijk staan Nadine en haar elf collega’s op de Duitse route. ‘’Ons team is eigenlijk door de jaren heen bijna niet veranderd. Je kent elkaar dus door en door. We zijn echt vrienden en vriendinnen geworden.’’

Vier dagen juichen, klappen, dansen, springen en roepen. Met weinig slaap is dat een grote uitdaging, maar voor de vrijwilligers van het promoteam lijkt het de normaalste zaak van de wereld. ‘’Voldoende slapen voor dat we beginnen is wel belangrijk hoor. We vieren vier dagen feest, dag en nacht. Dan willen we er in ieder geval uitgerust aan beginnen.’’
nadine3

Veel energie, enthousiasme, houden van feest en jezelf niet schamen zijn volgens Nadine de belangrijkste voorwaarden om mee te kunnen doen in het promoteam. Maar ook de promovrijwilligers maken emotionele momenten mee. ‘’Ik kan me een jaar herinneren dat we heel goed contact hadden met het team van de politie. Een jaar later was de teamcaptain van dat team ontzettend ziek en werd hij met Ambulancewens naar de start in Hamburg gebracht om die toch nog één keer mee te maken. Dat is me altijd bijgebleven. Hij was kerngezond.’’

Ieder jaar probeert het promoteam een liedje uit te kiezen dat het thema voor dát jaar vormt. ‘’Dan nemen we dan een item mee de route op dat past bij dat liedje. Dit jaar hadden we een roze flamingo bij ons. We draaiden dan Ferry de Roze Flamingo. Eigenlijk is het ieder jaar veel carnavals- en feestmuziek en natuurlijk wordt de Conquest Of Paradise van Vangelis ook veel gedraaid.’’

Nadine, die met haar team onlangs een tweede plaats behaalde bij het WK twirling in Eindhoven, hoopt dat de Roparun nog jaren meegaat: ‘’We moeten vooral blijven doen wat we nu doen. Gewoon lekker blijven zoals we zijn. Het zou natuurlijk wel fantastisch zijn als er in de toekomst nog meer deelnemers meedoen.’’

© 2023 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden