Tijd tot de start van Roparun 2023

De Roparun vindt plaats van 27 tot en met 29 mei

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2022 statistieken

166 Teams
24 Doelen
€3.402.466,53 Roparun 2022 opbrengsten

Eerste Roparun voor Team Doit2Gether: ‘het evenement leeft langs de hele route’

01-08-2022 om 10:08 uur | Doit2Gether

De samenstelling van Team 41 – Doit2Gether was een mooie mix van nieuwe Roparunners en routiniers. Het team zelf deed afgelopen editie voor het eerst mee. Met Adrie Bergwerff blikken we terug op voor hen een onvergetelijke editie, die voor hem voelde als vanouds.

‘’Het was echt heel erg gaaf. We hebben de zuidelijke route gelopen en we waren razend enthousiast over de Roparun in Nederland. We hebben, ondanks het weer, heel veel leuke doorkomsten beleefd’’, zegt Adrie. ‘’Zelf heb ik in een ander team al een aantal keer meegedaan en toen startten we in Hamburg. De Nederlandse route was dit jaar vele malen leuker. Op de Hamburg-route ging het allemaal pas leven zodra je in Nederland kwam, maar nu was het de hele route feest.’’

doit2gether

De voorbereidingen voor de deelname van Doit2Gether begonnen vorig jaar maart al, toen de teamleden de koppen bij elkaar staken en plannen bedachten om geld in te zamelen. ‘’We vonden het toen te kortdag om mee te doen aan de speciale corona-editie in Landgraaf, dus hebben gewacht tot Pinksteren. De route van de Marathon Rotterdam gebruikten we als eerste aanzet’’, zegt Adrie.

Van het een kwam het ander en al snel waren de teamleden bezig om geld op te halen. ‘’We verkochten wijn, oliebollen, organiseerden een golf- en tennistoernooi en gingen met Sinterklaas de huizen langs. We maakten ons in het begin een beetje zorgen of we het allemaal wel rond zouden krijgen, maar dat bleek nergens voor nodig. We hebben elkaar waar nodig opgevangen en iedereen pakte de rol die hij of zij moest pakken.’’

Verder moet je ook een groot aanpassingsvermogen hebben om als team mee te doen aan de Roparun, denkt Adrie. ‘’Je kunt zo’n weekend zeker niet van begin tot eind plannen. Je moet je af en toe ook kunnen aanpassen en dingen over je heen laten komen. Anders gaat het niet werken.’’

dotit2gether2

De mooiste herinnering voor Adrie en de andere teamleden? ‘’Sowieso de gezamenlijke starts en finish. Dat je dan met allemaal mensen op een startterrein staat die hetzelfde doel hebben. Dat is zo magisch.’’

Een andere mooie herinnering voor Doit2Gether was een tussenstop in Nuenen. ‘’We kregen daar zoveel medewerking. Er lagen luchtbedden klaar, we kregen broodjes, alles was perfect voor ons geregeld. Als je mensen om hulp vraagt en zegt dat het voor Roparun is gaan alle deuren wagenwijd open. Mensen zeggen: kom maar langs, ik regel het voor je.’’

doit2gether3

De ervaring was voor de nieuwe deelnemers zó leuk dat ze er allemaal volgend jaar weer bij zijn. ‘’Ik had eerst even het idee dat ze het pittig vonden, maar bij onze afsluitende barbecue zei iedereen: ik wil weer op de lijst.’’

© 2022 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden