Tijd tot de start van Roparun 2023

De Roparun vindt plaats van 27 tot en met 29 mei

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2022 statistieken

224 Teams
60 Doelen
€3.402.466,53 Roparun 2022 opbrengsten

TEAM 002 – ENERGY RUNNERS

06-06-2022 om 00:24 uur

Ergens op een parkeerplaats in de buurt van Tilburg komen we in de stromende regen team Energy Runners tegen. Het team slaat net haar kamp op en wacht daar op het volgende wisselmoment.

Team Energy Runners is afkomstig uit de buurt van Utrecht en doet al voor de tiende keer mee. Normaal gesproken lopen zij van Parijs naar Rotterdam. “Het team heeft de vaart er goed in zitten en ze liggen goed op schema”, vertelt teamcaptain Martin.

Hoewel de vaart er nu goed in zit, hadden ze dit in aanloop naar de run ineens wat minder. Twee weken voor de run vielen er namelijk twee teamleden uit vanwege een hernia en moesten ze in een korte tijd op zoek naar alternatieven. Gelukkig is dit gelukt en konden ze gewoon van start gaat.

Zoals elk team tijdens de Roparun, probeert ook team Energy Runners zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Met de acties die zij organiseren, gebruiken zij vaak een lokaal doel om de aandacht te trekken bij de mensen uit de regio. Dit gebruikten zij het Prinses Maxima Centrum, een van de door Stichting Roparun gesteunde doelen, hier voor. Op dit moment heef het team al ruim 23 duizend euro opgehaald en de donaties komen ook dit weekend nog binnen.

Wat van dit team ook leuk is om te weten, is dat ze vorig jaar niet helemaal door de verkoop van de loten heen waren gekomen en een boekje overhadden. En juist op een van de loten van dit boekje viel de hoofdprijs. Deze hoofdprijs, een auto, hebben ze verkocht en de opbrengst ervan komt ten goede aan Stichting Roparun. Ook heeft het team een sponsorloop georganiseerd bij de plaatselijke atletiekbaan. Hiermee hebben ze €3500,- opgehaald.

© 2022 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden