0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2022 statistieken

224 Teams
60 Doelen
€2.156.792,54 Roparun 2022 opbrengsten

OVERZICHT DOORKOMSTEN ROUTE ZUID – DAG 1

05-06-2022 om 07:00 uur

Tijdens een Roparunweekend wordt er veel gesproken over “doorkomsten” of “doorkomststeden”. Maar wat betekent dit nu eigenlijk en wat heb je er aan? Een doorkomst zou je kunnen vergelijken met de twaalfde man in het voetbal. Ze zijn er altijd, steunen je door dik en dun en zijn per stad of dorp verschillend en is het altijd weer een verrassing wat je kunt verwachten.

Als we kijken naar de eerste dag van de Roparun, dan kunnen we wel zeggen dat alle doorkomsten weer hun uiterste best hebben gedaan om de teams tot in het uiterste te steunen en te verrassen.

De eerste doorkomst die we tegenkwamen op de Zuid-route, was die bij de atletiekvereniging in Haaksbergen. Hier werden de teams onthaald door de DJ, die zijn uiterste best deed om dit ook heel persoonlijk te doen. Verder was er voor de kleintjes een springkussenfestijn.  Een volgende doorkomst was die in Meddo, een klein kerkdorpje van 1500 inwoners, die heel goed weten hoe je een feestje bouwen moet. De jongerensoos leverde een DJ, de kroeg een tap en een dweilband. Alle ingrediënten voor een superfeestje.

Verderop op de route ligt Doetinchem. Ook daar worden de teams weer in de watten gelegd. Vrijwilligers delen daar snoep en koek uit een iedereen die er langskomt. Dus ook alle vrijwilligers. Inmiddels is de avond gevallen en vervolgen de teams de route naar Duiven. En ook in Duiven is het weer een groot feest. De teams worden bij binnenkomst getrakteerd op een muziekspektakel van de plaatselijke band en ontvangen ze een stappenteller en drinkbeker.

Wat in Duiven ook aanwezig is en veelal leidt tot emotionele momenten, is de memory lane. Hier kun je voor €5 een memory-hart kopen en beschrijven met een persoonlijke boodschap of tekst voor iemand die te maken heeft met kanker.

De laatste doorkomst voor deze eerste Roparundag, is in Arnhem. Hier worden de teams ontvangen met een goodiebag en is er ook een sponsorloop georganiseerd.

© 2022 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden