Tijd tot de start van Roparun 2023

De Roparun vindt plaats van 27 tot en met 29 mei

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2022 statistieken

224 Teams
60 Doelen
€3.402.466,53 Roparun 2022 opbrengsten

LEO VAN HOORN (72) WIST PAS ENKELE DAGEN VAN TEVOREN DAT HIJ DE ROPARUN WEER ZOU LOPEN

22-06-2022 om 16:34 uur

Eigenlijk had Leo van Hoorn (72) voor zichzelf al besloten dat het na 13 edities de beurt was aan een nieuwe generatie Roparunners, maar toen zijn dochter een kleine week voor Pinksteren opnieuw een beroep op hem deed kon hij dat niet weigeren. Er bleek voor de Krimpenaar toch nog een 14e Roparun aan te komen.

‘’Mijn dochter Natalie kampte al wat langer met rugproblemen. Ze hoopte ondanks dit alsnog mee te kunnen doen aan de 31e Roparun bij Team Jumbo Ernst Dijkman. Natalie kwam er een week van tevoren achter dat meedoen als loper er toch niet inzat. Ze belde mij. En als je dochter je belt kun je eigenlijk geen nee zeggen. Op zaterdag vroeg ze het en op zondag deed ik mee met de laatste trainingsloop met het team’’, aldus Leo.

Leo is een doorgewinterde Roparunner in hart en nieren. Hij maakte de ontwikkeling van dichtbij mee. ‘’Ik was er al vanaf het prille begin bij. Toen we nog vanuit Rotterdam startte. Ik ben zelfs nog onder de Euromast gestart. Dat was prachtig. De laatste vijf jaar heb ik niet meer gelopen. Het werd vrij pittig. En de laatste keren dat ik meedeed dacht ik altijd: dit is mijn laatste. Ze hebben mij niet meer nodig, ik had dus al een beetje afscheid genomen.’’

Dat Leo van Hoorn dit jaar toch weer mee zou doen was ook noodzaak: ‘’Anders zou het team zonder loper zitten. Dan hadden ze een aardig probleem gehad.’’

Trainingsloop

Een dag nadat Leo zijn deelname had toegezegd stond er met zijn team de laatste trainingsloop van vijftig kilometer op het programma. ‘’Dat was hartstikke leuk, zo met al die jonge mensen. Ik heb ze op basis van mijn ervaring veel tips en adviezen kunnen geven.’’

Hoewel het weer erg tegen zat heeft Leo toch weer een prachtige Roparun beleefd. ‘’Ja dat weer was wel minder. Ik heb het eigenlijk nog nooit zo slecht meegemaakt. ’s Nachts liepen we in de regen en deelnemers raakten licht onderkoeld. Op de Coolsingel was ook bijna geen publiek. Dat was wel heel jammer want dat is toch altijd echt de kers op de taart.’’

Ondanks het weer is de Roparunner erg enthousiast over de Nederlandse route: ‘’Die was echt fantastisch. Overal gebeurde iets. Wij liepen de Zuid-route. Hoewel het feest in België normaal altijd heel groot is als we vanuit Parijs starten vond ik deze route echt veel leuker.’’

Of deze editie dan echt Leo zijn laatste is? Dat laat hij nog even in het midden. ‘’Het zou zomaar kunnen, maar ook dit jaar zagen we weer: je weet het nooit.’’

© 2022 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden