0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2022 statistieken

224 Teams
60 Doelen
€2.156.792,54 Roparun 2022 opbrengsten

FEEST IN SLEEN EN CHEQUE OVERHANDIGING IN DALEN

05-06-2022 om 16:52 uur

Op Route Noord is de doorkomst in Sleen het eerste echte feestje dat de teams tegenkomen. In het centrum van Sleen staat een groot podium waar opgetreden wordt door de “zingende broeder” en waar door burgemeester Renze Bergsma Team 142 – Sleen4life wordt ontvangen. Renze Bergsma is sinds een halfjaar burgemeester van de gemeente Coevorden en ook ambassadeur van de Roparunteams die in zijn gemeente actief zijn.

Dat de burgemeester dit serieus neemt, blijkt wel aan het programma dat voor vandaag gepland staat.

Na Sleen vervolgd de burgemeester zijn weg naar Dalen, want daar staat iets belangrijks op het programma, namelijk de overhandiging van een cheque. Waar we over het algemeen tijdens de Roparun de sportieve inspanningen zien, is de overhandiging van de cheque een mooi moment om te zien waar we het allemaal voor doen. De overhandig vindt plaats in Selkersgoorn, het plaatselijke verzorgingshuis waar de route daar doorheen loopt en ze worden aangemoedigd door de bewoners.

De cheque is bestemd voor de aanschaf van twee koppelbedden voor het ziekenhuis in Emmen en het palliatief centrum Holdert. Koppelbedden zijn bedden die het mogelijk maken om tot in de laatste fase van het leven bij elkaar te blijven. Of het nu gaat om echtparen of ouders en kinderen, dat maakt niet uit. De hoogte van de cheque is maar liefst €6600,- en mogelijk gemaakt door Stichting Roparun.

© 2022 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden