0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2022 statistieken

224 Teams
60 Doelen
€2.156.792,54 Roparun 2022 opbrengsten

ALLE TEAMS AANGEKOMEN IN ROTTERDAM

06-06-2022 om 18:29 uur

In het centrum van Rotterdam zijn maandag alle deelnemers aan de jaarlijkse Roparun gefinisht. Zo’n 220 teams startten maandag vanuit en Twente en eindigden vandaag op de Coolsingel. Onder meer de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb was bij de intocht van de deelnemers aanwezig. Het eerste team dat vanochtend over de finishlijn kwam was Team 32 Nieuwkuijk. De laatste deelnemers kwamen uit team 172 – Sanquin.

De deelnemers zamelden geld in voor projecten in de palliatieve zorg voor kankerpatiënten. Het ingezamelde geld gaat naar doelen die het leven van mensen met kanker draaglijker maken. Een team bestaat uit 20 tot 25 mensen, van wie er maximaal acht lopers zijn. Verder zijn er fietsers, chauffeurs, navigatoren, cateraars en verzorgers in de teams aanwezig.

‘’We kijken terug op een prachtige editie. Het is prachtig om te zien dat alle deelnemers zich gezamenlijk inzetten voor één doel. De saamhorigheid onder de deelnemers en vrijwilligers is enorm waardevol. Eindelijk vond de finish na jaren weer plaats op de Coolsingel. Het magische gevoel van de finish op de Coolsingel is onbeschrijflijk. Ik ben ontzettend trots op alle deelnemers en vrijwilligers. De emotie, de strijd, de uitputting en de overwinning. Dit was wederom een Roparun van vele uitersten’’, blikt directeur Gerard Bakx terug. ‘’Ik denk dat iedereen vanavond voldaan zijn bed in kruipt. Over een paar weken maken we de eindopbrengst bekend.’’

Het was de eerste volledige editie sinds de uitbraak van het coronavirus. In oktober werd tijdens een speciale, aangepaste editie nog 2 miljoen euro opgehaald, in 2019 liepen de teams 5,6 miljoen euro bij elkaar. De opbrengst van deze 31e editie wordt later bekendgemaakt.

© 2022 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden