0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2022 statistieken

224 Teams
60 Doelen
€2.156.792,54 Roparun 2022 opbrengsten

DE GEDENKMUUR IN BERGEN OP ZOOM: ‘EVEN SAMEN STILSTAAN BIJ WAARVOOR WE HET DOEN’

19-05-2022 om 12:09 uur

Een bijzonder moment op de route is de gedenkmuur in Bergen op Zoom. Al sinds 2010 staan er vele namen op de wanden op de Burgemeester Stulemeijerlaan, die tijdens de Roparun geplaatst worden. En ieder jaar komen er vele namen bij. De gedenkmuur is een initiatief van Roelie van Dorst. Jaarlijks kan iedereen namen aan haar doorgeven die ze erbij schrijft.

Mariëlla de Jonge van Team 240 – Leef! legt uit waarom de gedenkmuur zo belangrijk is: “Het is echt een burgerinitiatief. Inmiddels staan er al meer dan honderd namen op. Als je daar als Roparunner langskomt tijdens het pinksterweekend is dat een moment van bezinning. Er wordt heel veel gebruik van gemaakt.”

Naast namen van overleden mensen staan er ook algemene benamingen op, legt Mariëlla uit. “Opa, oma, pap en mam, tante en oom. Die staan erop, zodat iedereen er even stil bij kan staan. Ook als er geen naam op de muur staat van iemand die je gekend hebt.”

Voor heel veel Roparunners is de gedenkmuur erg belangrijk, ervaarde Mariëlla de Jonge ook zelf. “Mensen leggen er bloemen bij. Dat doen wij als team ook. Het voelt op zo’n moment dat je toch echt weer even samen bent. Het is een moment van reflectie. Natuurlijk is de Roparun een feestje, maar hierdoor sta je samen met je teamleden toch weer even stil bij waarvoor we het doen. Dat geeft ook weer even energie, even zo vijf minuten stil met elkaar. Het zet je met beide voeten op de grond.”

Er komen jaarlijks weer schermen bij, omdat de andere delen dan vol zijn. “We doen dat echt op basis van behoefte.” Ook aankomend jaar staat de muur weer in Bergen op Zoom.

Aanmelden
Voor iedereen die een naam op de gedenkmuur wil hebben, is er een plekje. Dat kan gemeld worden bij Team 240 – Leef! uit Bergen op Zoom via info@team240leef.nl

© 2022 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden