Tijd tot de start van Roparun 2024

De Roparun vindt plaats van 18 tot en met 20 mei

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2023 statistieken

212 Teams
49 Doelen
€2.688.044,21 Roparun 2023 opbrengsten

TEAM 177- WE MOVE: ‘WIJ ZIJN GEEN GELEGENHEIDSTEAM, WE WILLEN ZOLANG MOGELIJK BLIJVEN MEEDOEN’

20-04-2022 om 12:30 uur

Team 177 – We Move! doet dit pinksterweekend voor de twaalfde keer mee aan de Roparun. Dat is al een lange tijd, toch heeft het team dit jaar een hoop nieuwe deelnemers. Die stonden voor het coronavirus al in de startblokken, maar bleken iets langer geduld te moeten hebben. “Gelukkig zijn ze allemaal gebleven”, zegt teamcaptain Bas Jonas.

De deelnemers komen voornamelijk uit de regio Hoeksche Waard. Het team begon als een vriendenclub, maar is nu een samensmelting van inwoners uit de regio. “Vier deelnemers komen uit één straat”, lacht Bas Jonas. Maar wat is de motivatie van het team? “We zijn geen gelegenheidsteam, we willen dit zolang mogelijk blijven doen. Daarom hebben we van ons team ook een officiële vereniging gemaakt.”

Ook in de voorbereiding zit het wel goed, zo zijn er diverse commissies en de taken zijn goed verdeeld. “Iedereen houdt zich met een voorbereidende taak bezig.”

Het team heeft al op veel plekken acties gevoerd om geld op te halen. Zo is er een jaarlijkse actie, waarbij kerststukken verkocht worden. “De bingoavonden lopen ook heel goed. In coronatijd zijn we daar online mee doorgegaan en dat was een succes. Daarnaast hebben we producten in een webshop verkocht”, zegt de teamcaptain.

De grootste actie vond plaats op 1 april, toen het team met basisschool De Bouwsteen in ’s-Gravendeel een mini-Roparun organiseerde. Teamleden Renate Leeuwenstein en Sandra Trompetter kwamen met het plan. “Je bent al snel geneigd om veel te verkopen, maar daardoor blijf je steeds binnen je eigen kring. We wilden een nieuwe doelgroep aanspreken. Op de basisschool van mijn zoon vonden ze zo’n mini-Roparun een ontzettend leuk idee”, vertelt Renate Leeuwenstein. “We wilden de school in de organisatie alles uit handen nemen en dat hebben we gedaan. Leerlingen konden een kwartiertje hardlopen tegen een bijdrage. Echt een succes, er kwamen veel ouders op af en er deden 370 kinderen mee.”

Niet alleen het aantal toeschouwers bleek een groot succes, ook de eindopbrengst. “Zo’n 12 duizend euro”, zegt Renate. “Dat was even slikken toen we dat hoorden. Je verwacht misschien vijf of zesduizend euro, maar dit was overweldigend. Ik kan alle teams aanraden om zoiets te organiseren. Je krijgt er energie van. We zijn nu met een andere school in gesprek, voor eenzelfde actie in het najaar.”

De teamleden van We Move! kijken volgens Bas Jonas uit naar de aankomende Roparun. “Maar het meeste kijken we toch wel uit naar ons familiepunt, net voor de Heinenoordtunnel. Daar staat familie ons op te wachten. Limburg was vorig jaar een mooie warming-up, maar nu gaan we het weer echt doen.”

© 2023 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden