Tijd tot de start van Roparun 2023

De Roparun vindt plaats van 27 tot en met 29 mei

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2022 statistieken

213 Teams
46 Doelen
€3.402.466,53 Roparun 2022 opbrengsten

HET ENE GOEDE DOEL IN ACTIE VOOR HET ANDERE: TEAM 293 OP BEZOEK BIJ STICHTING JARIGE JOB

07-04-2022 om 13:15 uur

Hoe leuk is het als twee goede doelen elkaar zo af en toe verder helpen? “Geweldig”, vindt Jaap de Jager van Team 293 – Steamwork. De leden van dit team komen uit de regio’s Gouda en Hardinxveld-Giessendam. Na ruim twee jaar corona leek het hem weer eens leuk om aan de teambuilding te werken en besloot daarom met zijn mede-Roparunners een avondje de handen uit de mouwen te steken bij Stichting Jarige Job in Rotterdam.

Dat goede doel helpt jarige kinderen van ouders die in armoede leven. Jarige Job vult boxen met producten, zodat kinderen toch hun verjaardag kunnen vieren. Er zit onder meer een taartmix in, maar bijvoorbeeld ook versiering, traktaties voor op school en natuurlijk een leuk cadeautje. Jaap en zijn teamleden hielpen die avond met het inpakken van die boxen. “Er zijn ouders die hun kinderen op de verjaardag ziek melden op school. Simpelweg omdat ze een traktatie gewoon niet kunnen betalen. Wij konden als team dus een barbecue-avond organiseren, maar dit is veel leuker en voor iedereen een win-win. En bovendien: het kost je als deelnemer niets. We hadden twee ontzettend toffe begeleidsters en die vonden het ook heel leuk dat wij als goed doel eens op een andere plek kwamen”, zegt Jaap.

Het was voor Team 293 niet alleen een leuke avond, maar ook nog eens een productieve: in totaal werden er zo’n 245 boxen ingepakt. “Ik kan het echt alle teams aanraden om eens te gaan doen. Ik hoor van veel teamcaptains dat ze af en toe weleens moeite hebben om hun teamleden te motiveren. Nou, ik kan je verzekeren: dit is daar een mooie manier voor.”

De teamleden van Team 293 gaan dit jaar voor de elfde keer mee en zijn er helemaal klaar voor. In de tien jaar heeft het team al zo’n 340 duizend euro voor Stichting Roparun ingezameld. In coronatijd hebben teamcaptain Hans Emmen en zijn ‘rechterhand’ Jaap de Jager niet stilgezeten. Ze bedachten en ontwikkelden een Roparun-puzzel, waarvan er inmiddels al meer dan 500 zijn verkocht. Het bleek zo’n enorm succes dat er in het najaar een tweede versie van wordt verwacht.

Ook heeft het team een aantal weken na Pinksteren een evenement in Hardinxveld gepland staan: het Steamwork Power Event op 18 juni. Dan kunnen mensen, tegen een donatie, als bijrijder meerijden in een dure, luxe auto. “Er komen voertuigen van McLaren, Aston Martin, Lamborghini en Porsche. We vonden het leuk om het team meer herkenbaarheid in de regio te geven en we hopen dat dat hierdoor lukt. Er komen in ieder geval vermogende mensen, dus we vertrouwen erop dat het qua donaties ook goed zit.”

© 2023 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden