Tijd tot de start van Roparun 2023

De Roparun vindt plaats van 27 tot en met 29 mei

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2022 statistieken

213 Teams
46 Doelen
€3.402.466,53 Roparun 2022 opbrengsten

TEAM 63 GAAT VOOR DE 23E KEER MEE EN DAT LEVERT EEN SCHAT AAN HERINNERINGEN OP

27-01-2022 om 12:23 uur

Eén van de teams die al heel lang bij de Roparun betrokken is, is Team 63 – Blijf Positief. Het team, dat al voor de 23e keer meegaat, bestaat uit collega’s en oud-collega’s van BP. Doordat ze al zo lang meedoen heeft het team in al die jaren al meer dan een miljoen euro ingezameld. Voorbereiding is het halve werk en daar zijn ze dan ook hard mee bezig. Wij spraken met teamcaptain Harry van Kampen, één van de drijvende krachten in de voorbereiding.

Wat is de kracht van jullie team waardoor jullie al zo lang meedoen?
“Een team valt of staat met enthousiasme. Dat zit er bij ons goed in. Iedereen die bij ons mee heeft gedaan aan de Roparun heeft het jaar daarna eerste keus om mee te doen. Veel doen dat ook. Als er deelnemers afhaken, staan er altijd weer nieuwe op. Daardoor bestaan we al zo lang. Maar het komt ook door goede voorbereiding. We hebben leuke deelnemers en er zijn ongeveer vijf mensen die het team dragen in alles dat er voor- en achteraf geregeld moet worden.”

Hoe zorg je dan dat je een deelname aan de Roparun goed voorbereid?
“Doordat we al zo lang bestaan hebben we best veel ervaring opgedaan in wat we vooraf moeten regelen. Ieder jaar hebben we een uitgebreid draaiboek, waarin we alles goed registreren. Daarnaast maak ik ieder jaar een soort handboek voor alle teamleden. Daar staat echt alles in. Op sportief gebied weten deelnemers door dat handboek ook precies hoe zij zich moeten voorbereiden. Als je als loper meegaat kun je bijvoorbeeld goed zien wat je fysiek aan moet kunnen, hoe je moet trainen en wat andere minimale eisen zijn. Dat geeft voor iedereen een goed gevoel.”

Over dat goede gevoel gesproken, hoe is de sfeer in het team?
“Die is echt heel goed. Ieder jaar houden we bijvoorbeeld voorafgaand aan de Roparun een lange trainingsdag. Dat is niet alleen om de spieren voor te bereiden op de loop, maar ook om bijvoorbeeld goed ervaring te krijgen in het fietsen, navigeren, de materialen en de wisselmomenten. We sluiten die dag af met een diner. Dat zorgt voor goede teambuilding.”

Je doet erg veel in de voorbereiding. Wat doe je dan tijdens het Pinksterweekend?
“Ik ben al sinds 2007 bij het team betrokken. Eerst als loper. Dat heb ik zeven jaar gedaan. Daarna ben ik als cateraar bij het team aan de slag gegaan.”

Wat staat er dan op je menu?
“Er gaan heel veel boodschappen mee. Veel water, koffie, frisdrank, een soepje, veel broodjes, beleg en pannenkoeken in alle soorten en maten. Verder nemen we ook veel lekkere dingen mee als chips en natuurlijk vitaminedrankjes en heel veel fruit.”

Hoe zamelen jullie geld in?
“We hebben ieder jaar op de BP-raffinaderij een open dag. Daar staan we als team met een kraam. Verder verkopen we kaartjes en loten. We zijn natuurlijk ontzettend blij met al onze sponsors. Daar krijgen we heel veel van. Zo krijgen we ieder jaar een touringcar met chauffeurs gesponsord, maar ook fietsen en een aggregaat. Zoveel, je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt gesponsord.”

Welke muziek galmt er door jullie speakers tijdens het Pinksterweekend?
“Alle albums van ABBA. Geen idee waarom, dat is zo gegroeid denk ik.”

Wat is je mooiste Roparun-herinnering?
“Het zijn er zoveel, hé? Maar toch vind ik ieder jaar de start- en finishmomenten wel het allermooist. Je bent dan met iedereen op het terrein voor hetzelfde doel bezig. Ik kan me ook één van de eerste jaren als loper nog goed herinneren. In Bergen op Zoom was toen een herdenkingsmuur gemaakt, ter gelegenheid van de Roparun. Toen ik daar stond dacht ik aan teamleden en collega’s die we aan kanker verloren zijn. Dat maakt indruk. Verder hebben we een teamlid die vecht tegen alvleesklierkanker. Hij kon er daardoor vorig jaar in Landgraaf niet bij zijn. Toch dachten we het hele weekend aan hem, daardoor was hij er toch een klein beetje bij. Dat bind je.”

Hebben jullie zin in de Nederlandse route?
“Ja, tuurlijk! Ik duim dat het doorgaat. Een Nederlandse route is natuurlijk wel anders dan een Franse of Duitse, maar ik ben allang blij als er weer een volwaardige run kan plaatsvinden. En waar dat dan ook is: wij zijn erbij!”

© 2023 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden