Tijd tot de start van Roparun 2022

De Roparun vindt plaats in het pinksterweekend, 4-6 juni 2022

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2022 statistieken

217 Teams
35 Doelen
€363.753,15 Roparun 2022 opbrengsten

OOK VEEL NIEUWE TEAMS AAN DE START VAN ROPARUN 2022

09-12-2021 om 12:20 uur

Met nog iets minder dan een half jaar tot de Roparun 2022, komt de deadline voor het inschrijven steeds dichterbij. Tot nu toe hebben veertien nieuwe teams zich ingeschreven. Ook aankomend jaar is dus bij veel nieuwelingen animo om mee te doen. Tijd om een aantal nieuwe teams voor te stellen. Hoe kwamen ze met de Roparun in aanraking? Hoe pakken ze de voorbereidingen aan en wat voor verwachtingen hebben ze erbij?

Team 41 – Stichting Doit2Gether

Hoewel team 41 als nieuw team meedoet, is het niet voor alle deelnemers een nieuw avontuur. Sommigen deden al eerder mee, in andere teams. Ondanks dat is er bij dit team kersverse motivatie om er tegenaan te gaan. “We doen het echt voor het doel”, legt teamcaptain Adrie Bergwerff uit. Hij deed zelf al twee keer eerder mee, maar veel van zijn teamleden nog niet. Iedereen uit het team komt uit de omgeving van Rotterdam. “Je werkt er echt een jaar naartoe. We zijn bezig met de voorbereidingen en natuurlijk het inzamelen van geld. Ik zie het pinksterweekend zelf dan ook meer als een soort afronding van een lange periode, een kers op de taart.”

Het team loopt de Franse route en bestaat uit vrienden, familie en collega’s. Er is al veel gedaan om geld in te zamelen. “We zijn echt hard bezig”, zegt Adrie trots. “We hebben afgelopen weekend huisbezoeken met Sinterklaas gedaan en chocoladeletters verkocht. Ook zijn er collectes gehouden en hebben we de route van de Rotterdam Marathon gelopen.” De leden van Doit2Gether zijn ook de komende maanden van plan veel te doen, vooral op sportief gebied. “We zijn bezig met het organiseren van een golftoernooi en tennistoernooi en we willen een bingo gaan houden.”

De teamcaptain van team 41 heeft nog een goede tip voor andere nieuwe teams: “Zorg, natuurlijk, dat je voldoende geld binnenhaalt. Ook moet je zorgen dat je genoeg tijd in de voorbereiding steekt. Daar ga je veel profijt van hebben. Het Roparunweekend zelf wordt dan echt fantastisch.”

Team 85 – De Rennede Règâhs

De naam van dit team doet al vermoeden waar de meeste leden vandaan komen: Den Haag. De deelnemers zijn jong. De jongste is 20 jaar en de oudste is 24 jaar. “We zijn helemaal geen topsporters. We genieten van het leven, maar dit lijkt ons een geweldige ervaring”, zegt teamcaptain Huub Mensink.

Het idee om mee te doen aan de Roparun ontstond in coronatijd. Huub wilde in de lockdown sportief bezig blijven en organiseerde een marathon door de duinen van Scheveningen. “Van het een kwam het ander. Mijn vader deed al vaker mee en daarom wilde ik nu zelf ook een team samenstellen. Dat ging hartstikke snel, iedereen die ik vroeg wilde meedoen. Nu zijn we met een groep van 22”, vertelt Huub.

“We hebben echt geen idee wat we moeten verwachten. Ik heb er een minimaal beeld van, maar ik verwacht dat het een groot avontuur voor het team wordt. Het zal mentaal ook best zwaar worden.”

Het team is van plan om veel te gaan organiseren om geld in te zamelen. “We willen mensen die geld geven echt een leuke ervaring bieden. Daarom denken we aan kroegentochten, pubquizzen en feestjes. Ook willen we een groot charity-diner gaan houden voor 150 mensen. We maken, met een biertje op tafel, leuke plannen met elkaar. Eén ding is zeker: de weg van Frankrijk naar Rotterdam vinden we wel.”

Team 25 – Vak College Hillegersberg

Niet alleen vrienden en familie vormen met elkaar een team. Ook collega’s doen dat. Bijvoorbeeld de docenten van het Vak College Hillegersberg uit Rotterdam. Zij doen ieder jaar met elkaar een actie voor het goede doel en kozen aankomend jaar de Roparun uit om aan mee te doen. “Het team wordt voornamelijk gevormd door docenten, maar er gaan ook een paar leerlingen mee. Ook willen we studenten heel nauw betrekken bij het inzamelen van geld. De leerlingen zijn dus deelnemers, maar eigenlijk ook weer niet”, zegt teamcaptain Ana Lozica.

“Als we iets voor het goede doel doen, zijn het vaak sportieve activiteiten. De Roparun was dus een hele logische. Toen we een nieuw goed doel moesten kiezen, opperde een collega de Roparun. En zo ging het balletje rollen”, vertelt Ana.

Maar toen stond de teamcaptain voor een uitdaging. “Ik heb dit idee voorgelegd aan het management van onze school. Die waren enthousiast, maar zeiden dat ik een team mocht gaan vormen als ik vóór het begin van de inschrijfperiode 15 mensen bij elkaar kon vinden. Al snel kwam ik erachter dat die startdatum vier dagen later was. Ik heb dus een weekend lang alleen maar gebeld met collega’s om een team te vormen. We wilden er echt als één van de eersten bij zijn, voordat het vol zou zitten.”

Ook Team 25, dat de Franse route loopt, heeft met het houden van teamacties last van de coronamaatregelen. Maar in het nieuwe jaar zijn er veel leuke plannen. “We gaan een mini-Roparun houden. Ook hebben we een winkel op school waar we veel willen gaan verkopen voor het goede doel en er komt een wintermarkt aan.”

De kersverse teamcaptain heeft alvast een tip voor nieuwe teams die nog twijfelen om zich aan te melden: “Zorg dat je veel spreekt met ervaren teams. Die kunnen je veel vertellen, want je hoeft het wiel zelf zeker niet opnieuw uit te vinden.’’

Aanmelden voor Roparun 2022 is mogelijk tot en met 31 december. Klik hier om je aan te melden!

© 2022 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden