Tijd tot de start van Roparun 2023

De Roparun vindt plaats van 27 tot en met 29 mei

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2023 statistieken

216 Teams
49 Doelen
€1.039.642,66 Roparun 2023 opbrengsten

GERARD BAKX NIEUWE DIRECTEUR ROPARUN

03-12-2021 om 09:56 uur

Gerard Bakx is de nieuwe directeur van Roparun. Gerard, die per direct aan de slag gaat in deze functie, volgt hiermee ad interim directeur Dick van Arnhem op.

Het bestuur van Stichting Roparun is erg blij met deze aanstelling: “Gerard is iemand die de organisatie goed kent. Als portefeuillehouder was hij nauw betrokken bij de organisatie. Hij heeft een duidelijke visie hoe zaken in en rond het evenement verbeterd kunnen worden, wat belangrijk is voor de toekomst van de Roparun. Deze visie koppelt hij aan een duidelijk streven om te verbinden, iets waar de Roparun na de roerige afgelopen jaren grote behoefte aan heeft.”

Gerard ging in 2015 met vervroegd pensioen, maar in de jaren erna heeft hij eigenlijk nooit stilgezeten. “Stilzitten en afwachten is niets voor mij. Ik vind het nog veel te leuk om uitdagingen aan te gaan en samen met een team mooie resultaten te boeken. Dat echte pensioen komt later nog wel een keer”, vertelt hij. De geboren en getogen Rotterdammer ging na zijn militaire dienst in het gevangeniswezen werken en is daar eigenlijk nooit verdwenen. Hij begon als gevangenisbewaarder en groeide later uit tot gevangenisdirecteur van de drie Rotterdamse penitentiaire inrichtingen ‘De Schie’, locatie Hoogvliet en locatie Noordsingel. Tegenwoordig is hij vooral op sportief vlak actief. Zo is hij onder andere vice-voorzitter van Stichting World Police & Fire Games (WPFG) Rotterdam, coördinator van de Atletencommissie bij onder andere de marathons van Rotterdam en Eindhoven, maar bij Roparunners voornamelijk bekend als portefeuillehouder Route & Veiligheid.

Binnen de Roparun is Gerard Bakx dus geen onbekende. Zijn band met de Roparun startte echter al jaren eerder. “De Roparun ken ik al heel lang. Het is natuurlijk ontstaan door de collega’s Peter van der Noord en Sjaak Bril. Peter was een goede vriend van mij, waardoor ik al heel snel betrokken raakte bij de Roparun. Van een echte rol als vrijwilliger kwam het pas in 2020. Ik ben erg blij dat ik het werk van de twee mannen nu voort kan zetten in deze rol en door leiding te geven aan deze prachtige organisatie.”

Huidig directeur ad interim Dick van Arnhem neemt hiermee afscheid van de Roparun. De organisatie bedankt Dick voor de afgelopen periode en we wensen hem veel succes in de toekomst!

 

Foto: Leander Varekamp

© 2023 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden