Tijd tot de start van Roparun 2022

De Roparun vindt plaats in het pinksterweekend, 4-6 juni 2022

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2022 statistieken

173 Teams
27 Doelen
€42.921,53 Roparun 2022 opbrengsten

STICHTING TEAM ZUTPHEN MELDDE ZICH ALS EERSTE AAN VOOR 2022

08-11-2021 om 14:26 uur

Zonder dat ze het zelf wisten was Team 204 – Stichting Team Zutphen het team dat zich als eerst aanmeldde voor de Roparun in 2022. Er zijn veel nieuwe leden bij het team dat in 2020 al in een nieuwe samenstelling mee wilde doen, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Met veel motivatie en energie hoopt Team 204 nu in 2022 aan de start te kunnen verschijnen.

“In 2019 hadden we in ons team veel vertrekkende leden. De vier teamleden die overbleven wilden absoluut doorgaan. Daarom besloten we nieuwe mensen te werven en dat lukte, maar toen kwam corona… We hebben dus al een paar jaar een kersvers team dat nog nooit heeft meegedaan”, vertelt teamcaptain Robert Pruim lachend. Dat hij zijn team als eerste inschreef was toeval. “Sinds corona werk ik thuis en zit ik veel achter de computer. Er kwam een mail van de Roparun binnen dat inschrijven mogelijk was. Dat besloot ik dus maar gelijk te doen.”

Toen in 2019 veel leden vertrokken stond het viertal dat overbleef voor een uitdaging. Er moesten veel nieuwe deelnemers geworven worden. “Toen we daarmee begonnen bleek dat eigenlijk best makkelijk te gaan. Als je eenmaal een paar leden hebt gaat het balletje vanzelf rollen. Iedereen kent wel iemand die mee wil doen.”

Vorige week heeft het team in nieuwe samenstelling een eerste teambuilding-dag gehad op een scoutingterrein. “De nieuwe deelnemers moesten elkaar leren kennen. Toen merkte je dat iedereen echt enthousiast werd. De vier oude teamleden helpen de nieuwe leden goed op weg. We verdelen de taken en hebben inmiddels al twintig leden. Op de teambuilding-dag hebben we vooral over onze eigen ervaringen verteld. Het is toch een zwaar weekend met weinig nachtrust. Je moet veel trainen. De nieuwe leden moeten echt meegedaan hebben om dat te kunnen begrijpen”, zegt de teamcaptain.

Volgens Robert Pruim is er aan enthousiasme geen gebrek bij de nieuwe deelnemers. “Na de eerste meeting begon je echt te merken dat er een saamhorigheidsgevoel ontstond.”

Het team heeft veel zin om de aankomende maanden acties te organiseren om geld op te halen. “Corona en de maatregelen maken het er niet makkelijker op om geld los te peuteren, maar we doen hard ons best. Ook hebben we drie teams in Zutphen die meedoen aan de Roparun. Vaak krijgen mensen dus meerdere verzoeken om te doneren. Op dit moment zijn we bezig met het organiseren van een leuke Pubquiz”, zegt Robert.

Team 204 loopt in 2022 de Duitse route. Dat heeft natuurlijk een reden: “Dan komen we door ons mooie Zutphen. Elke editie écht een groot feest.”

Robert heeft vooral heel veel zin om zijn nieuwe teamgenoten te laten ervaren hoe mooi de Roparun is: “Het is natuurlijk een enorm goed doel. Het geeft mij als hardloper echt een kippenvelgevoel. Als ik mezelf nu hoor praten wil ik eigenlijk gelijk weer op pad. En dat we het eerste team zijn dat zich heeft aangemeld is natuurlijk mooi meegenomen. Dan zijn we in ieder geval ergens de eerste mee.”

 

© 2021 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden