Tijd tot de start van Roparun 2022

De Roparun vindt plaats in het pinksterweekend, 4-6 juni 2022

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2022 statistieken

217 Teams
35 Doelen
€355.733,15 Roparun 2022 opbrengsten

ROPARUN STEUNT VILLA JOEP

26-11-2021 om 13:38 uur

Het Prinses Maxima Centrum in Utrecht gaat een samenwerking aan met het NANT (New Approaches to Neuroblastoma Therapy) consortium in Amerika op het gebied van experimentele therapieën bij kinderen met neuroblastoom. Mede door een bijdrage van Stichting Roparun en team 12 – Vicoma Consultancy & Engineering aan Villa Joep moet de kwaliteit van leven van kinderen met neuroblastoom verbeterd worden.

Villa Joep kreeg op 12 november een cheque van 10 duizend euro uitgereikt in het Prinses Maxima Centrum. De cheque werd overhandigd door een aantal teamleden van team 12. Dat team vroeg Stichting Roparun een donatie te doen aan Villa Joep. Een donatie van 6 duizend euro werd toegezegd. De directie van Vicoma, het bedrijf waar de teamleden werken, besloot het bedrag te verhogen tot 10 duizend euro.

De teamleden vonden de donatie aan Villa Joep belangrijk, nadat bekend werd dat het zoontje (2,5 jaar) van Vicoma-collega Chris lijdt aan neuroblastoom. “We vroegen Stichting Roparun om te kijken of dit doel ondersteuning kon krijgen. Het kwam ineens zo dichtbij. Gelukkig kregen we snel een positieve reactie”, zegt teamcaptain Rudy van der Kolk.

Leontine Heijsen is oprichter van Villa Joep en nam de cheque in ontvangst. Ze legt uit wat er met het geld gaat gebeuren: “Het Prinses Maxima Centrum ondersteunen wij als Villa Joep vaak. We kregen het verzoek om een bijdrage voor een gezamenlijk onderzoek tussen Amerika en Nederland. Deze bijdrage helpt hier enorm bij!”

Volgens Heijsen is het belangrijk dat er meer samenwerking komt in onderzoeken naar neuroblastoom: “Door samen te werken met Amerika kunnen de experimentele therapieën veel breder uitgevoerd worden. De controlegroep wordt groter en de onderzoeksresultaten kunnen breder gedeeld worden. Ook de resultaten worden betrouwbaarder. Hierdoor kan de kwaliteit van leven van kinderen die lijden aan neuroblastoom verbeterd worden.”

“We waren ontzettend verrast dat we een bijdrage van Stichting Roparun en Team 12 kregen. We kenden het team nog niet, maar de bijdrage was voor hen zo logisch door het verhaal van Chris en zijn zoontje. Er is de afgelopen jaren zoveel onderzoek gedaan naar neuroblastoom. We hopen dat dit onderzoek bijdraagt aan ons definitieve doel: genezing”, aldus Heijsen.

Vrijdag 12 november werd de cheque uitgereikt door Team 12 aan Villa Joep. Vicoma-collega Chris, zijn zoontje Zeb en zijn vrouw waren daarbij aanwezig. “Dat was een heel beladen moment. Zeb had een goede dag. We kregen een rondleiding in het ziekenhuis en hebben de cheque uitgereikt. We vinden het fijn dat Stichting Roparun zo flexibel was. Doneren aan een collega, wat we in feite hebben gedaan, geeft zo’n voldaan gevoel”, aldus Rudy van der Kolk van Team 12.

© 2022 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden