Tijd tot de start van Roparun 2022

De Roparun vindt plaats in het pinksterweekend, 4-6 juni 2022

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2022 statistieken

173 Teams
27 Doelen
€42.921,53 Roparun 2022 opbrengsten

GEZINA VAN DIJK STOPT ALS VRIJWILLIGER VAN ROPARUN: “VIJFTIEN JAAR IS EEN MOOIE MIJLPAAL”

17-11-2021 om 12:10 uur

Vijftien jaar lang was ze vrijwilliger van Stichting Roparun, maar eigenlijk is Gezina van Dijk al veel langer bij het evenement betrokken. Nu gaat ze stoppen. Binnen de organisatie staat ze bekend als een Roparunner pur sang. We blikken met haar terug op de vele edities.

Gezina raakte betrokken bij Stichting Roparun vanuit haar werk als medisch pedagogisch zorgverlener in het Sophia Kinderziekenhuis, dat toen nog het steunpunt in Bertry coördineerde. Vanaf het moment dat ze besmet raakte met het ‘Roparun-virus’ werd ze vrijwilliger van Stichting Roparun zelf.

Toen de Duitse route vanuit Hamburg aan de Roparun werd toegevoegd werd Gezina projectleider van het steunpunt Kluse.

Aan het evenement heeft Gezina bijna alleen maar mooie herinneringen. “De eerste keer dat je meegaat denk je: wauw, wat is dit gaaf. Ik vond het fantastisch om het steunpunt in Duitsland op te mogen zetten toen de Hamburg-route erbij kwam. Als je de eerste keer meegaat heb je ook echt geen idee wat je er van moet verwachten. Ik stond toen de hele dag koffie voor iedereen te zetten. En dan denk je wel: hoeveel koppen koffie moet ik eigenlijk nog klaarmaken?”, blikt ze lachend terug.

Ook van het enthousiasme van de deelnemers heeft Gezina altijd genoten. “Dat is zo mooi. De deelnemers zorgen voor een geweldige sfeer. Ik heb met veel deelnemers in al die jaren een warme band opgebouwd. Sommigen spreek ik zelfs nog regelmatig via sociale media.”

Ondanks dat de vertrekkende projectleider met veel enthousiasme terugkijkt op haar Roparun-tijd zijn er ook emotionele momenten. “Het eerste jaar dat de Duitse route was toegevoegd aan het evenement overleed een motorrijder die vrijwilliger was van Stichting Roparun. Hij was onderweg naar Hamburg. Dat is echt een zwarte bladzijde”, zegt Gezina. “Heel heftig. Ik weet nog goed dat ik in mijn team alleen maar vrijwilligers had die voor het eerst meededen. Ga ze dat dan maar eens uitleggen.”

Het overlijden van haar moeder, aan kanker, hakte er ook flink in. “Gelukkig kon ze via Stichting Ambulancewens nog één keer naar Drenthe. Dat was haar laatste wens. Doordat Stichting Roparun deze organisatie ook steunt, kwam alles toch weer samen.”

Al met al kijkt Gezina terug op een prachtige tijd. “Ik heb het denk ik goed overgedragen aan mijn opvolger. Ik vind vijftien jaar een mooie mijlpaal. Nu is het tijd om weer eens verder te kijken. Ik ga aan de slag als vrijwilliger in een bejaardentehuis.”

Haar vertrek betekent overigens niet dat we Gezina nooit meer zullen zien. “Nee hoor, dat zeker niet. Volgend jaar sta ik gewoon te klappen bij de finish op de Coolsingel.”

© 2021 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden