Tijd tot de start van Roparun 2022

De Roparun vindt plaats in het pinksterweekend, 4-6 juni 2022

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2021 statistieken

175 Teams
108 Doelen
€2.030.030,00 Roparun 2021 opbrengsten

PVC-BUIZEN, KERSTMARKT EN GERBERA’S: ONTMOET NITZAN

03-10-2021 om 13:30 uur

Door alle teams op de route wordt de Roparun anders beleefd en wordt er anders naartoe geleefd. Op de parkeerplaats van VVV Venlo, waar ook het steunpunt voor de teams zich bevindt, wordt ‘Happy Birthday’ gezongen, terwijl bij de carpool in Roermond door de lopers van Team Royal Flora Holland nog wat slaap wordt gepakt.

De meeste teams zijn er inmiddels wel aan gewend: het steunpunt op de route. Normaal gesproken in Bertry, Frankrijk en Kluse, Duitsland. Dit jaar bevindt zich het steunpunt bij het stadion van VVV Venlo. Ook team 67 houdt haar stop hier. Terwijl de lopers worden gemasseerd, wordt de derde poging gedaan om te videobellen met de vrouw van Ton. Ze is jarig vandaag en daar moet op gezongen worden. Het team heeft bloemen bij zich voor het Nederlands-Indisch monument, dat op de route ligt. “Mijn oom is daar gesneuveld”, vertelt een van de teamleden.

Het team komt vanuit verschillende hoeken uit Nederland. “Dat was tijdens de digitale run vorig jaar wel leuk”. Het team liep vier verschillende routes vanuit Laren, Ermelo, Valkenswaard en Rosmalen. Het team haalt geld op door onder andere sinterklaas letters, worstenbroodjes en bierpakketten te verkopen. “Doordat we echt uit alle hoeken van Nederland komen, hadden we uit elke regio een speciaalbiertje in het pakket”. 

Verderop de route, op de carpool in Roermond staat het basiskamp van Team Royal Flora Holland. Teamcaptain Nitzan is er dit jaar voor de twintigste keer bij. “Bij elk tien, vijftien en twintig jarig jubileum krijgt een deelnemer van het team een T-shirt met karikatuur”. Hij vervolgt: “Na twintig jaar zijn er wel wat tradities in het team geslopen”. Een ervan is het bezoeken van een goed doel van de Roparun, voordat ze naar het startterrein rijden. Dit jaar bezochten ze het vernieuwde familiehuis van Daniël den Hoed in Rotterdam. “We kregen een rondleiding en hebben er de Roparun Gerbera’s gebracht.” 

Het team haalt op verschillende manieren geld op. “Jaarlijks organiseren wij een plantenmarkt en een Kerstmarkt in Noordwijk.” Daarnaast heeft het team nog een andere bijzondere manier van geld inzamelen. “Wij verzamelen pvc-buizen die speciaal gebruikt worden op de karren van de bloemenveilingen. Die buizen zijn bedoeld om hoger te kunnen stapelen, maar zit tevens statiegeld op.” Elke buis levert € 0,10 op. “In de afgelopen 4 jaar was dit goed voor zo’n 25 tot 30 duizend euro”.

Wat het team extra bijzonder maakt, is dat ze elk jaar slechtziende deelnemers meenemen op de route. “We hebben een aantal slechtziende masseurs, die extreem goed zijn in hun werk”. Ook loopt er een slechtziende loper mee in het team.

Naast extreem ervaren teams, lopen ook dit jaar teams mee met onervaren helden. “Het lopen bevalt me prima en we gaan volgend jaar zeker voor de lange route”, zegt een van de nieuwe lopers van team 149 Rijndam Revalidatie Rotterdam. Alle acht de lopers doen voor het eerst mee en ondanks de wind en regen, lopen ze voor op schema. “Het regent, het waait, maar wat wat bevalt dit goed zeg, echt reuze gezellig om dit te doen”.

© 2021 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden