Tijd tot de start van Roparun 2022

De Roparun vindt plaats in het pinksterweekend, 4-6 juni 2022

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2022 statistieken

173 Teams
27 Doelen
€42.921,53 Roparun 2022 opbrengsten

‘’Iedereen met wie ik over de eindstreep ben gekomen heeft een plekje in mijn hart’’

20-10-2021 om 11:58 uur

Team 62, de Lifeline Runners, gaat al bijna twintig jaar mee met de Roparun. Menno Spek (40) is sinds kort teamcaptain en voorzitter. Hij wil, ondanks de jarenlange ervaring niet uit het oog te verliezen, vernieuwing aanbrengen in het team. ‘’We willen niet alleen tijdens de run, maar het hele jaar door één team zijn.’’

Ooit begonnen de Lifeline Runners als team 26. Doordat een teamlid jaren geleden vergat het team weer in te schrijven, kregen ze een ander nummer: 62. Maar de Lifeline Runners zijn ze altijd gebleven. Toch komt daar verandering in. ‘’Eigenlijk weet niemand meer waarom we de Lifeline Runners heten. We gaan dus verder als Team 62. Lekker kort en gemakkelijk’’, aldus de teamcaptain.

Naast de naamsverandering zijn er meer ambities voor de komende jaren. ‘’We willen echt ambitieuzer worden in sponsoring. Er moeten keiharde knaken op de plank komen’’, aldus Menno. ‘’We willen teamleden ook langer aan ons binden en voor meer saamhorigheid zorgen. Of je nu één jaar lid bent van ons team of al negentien jaar, iedereen hoort erbij. Als een teamlid onverhoopt uitvalt vangen we dat met elkaar op. Eén lid heeft nu bijvoorbeeld long-covid en kon daardoor niet bij teamacties en de run zelf zijn. Dat hebben we met elkaar opgevangen. Echt heel erg mooi.’’

De alternatieve Roparun vanuit Landgraaf is het team ontzettend goed bevallen. ‘’Ondanks het weer was het echt een prachtige route. De doorkomsten vielen ten opzichte van het traditionele evenement iets tegen maar dat was door de onzekerheid rondom de coronamaatregelen logisch. Ondanks dat hebben de Limburgers ons echt warm onthaald. Tuurlijk hadden we last van storm, aangebrande pannenkoeken en blaren. Maar toen we weer over de finish kwamen was dat het allemaal meer dan waard.’’

Menno wil er als captain vooral voor zorgen dat het team niet vastloopt in automatisme. En dat wil hij andere teams ook als tip meegeven: ‘Omdat we al zolang meedoen hebben we wellicht qua ervaring een voorsprong op nieuwe teams. Toch willen we ieder jaar alles opnieuw tegen het licht houden. Het hoeft bijvoorbeeld niet persé logisch te zijn dat we met twee campers en één volgbusje op pad gaan. We willen niet vastlopen.’’

Roparun-Lego

Ook als het gaat om het inzamelen van geld is Team 62 origineel. Het team heeft een speciale Roparun-Legoset ontwikkeld. ‘’Het zijn echte Deense Legoblokjes. Je kunt er een voertuig mee maken en je bepaalt zelf wat je maakt: een Roparun-camper of een Roparun-volgbus.’’ Ook zitten er in de set lopers en fietsers, het logo van de Roparun en op het stuur van de fietser zit een routekaart met de Franse en Duitse routes. De set blijkt een grote hit. Van de in totaal ruim driehonderd beschikbare sets zijn er al tweehonderd verkocht. ‘’En mocht er meer vraag naar zijn maken we gewoon nieuwe sets.’’

De speciale Lego is door het team zelf ontwikkeld, op basis van bestaande Legoblokjes. ‘’Wij hebben bijna alle legofietsjes uit West-Europa ingekocht. Een teamlid zit nu met tientallen kilo’s Lego thuis’’, zegt Menno Spek. De sets zijn te bestellen voor 42,50 euro bij het team.

Volgend jaar is Team 62 er weer bij. Dan starten ze vanuit Frankrijk.

© 2021 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden