Tijd tot de start van Roparun 2022

De Roparun vindt plaats in het pinksterweekend, 4-6 juni 2022

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2021 statistieken

175 Teams
108 Doelen
€2.030.030,00 Roparun 2021 opbrengsten

EEN IMPRESSIE VAN DE NOORDELIJKE ROUTE

02-10-2021 om 20:49 uur

Op de noordelijke route zijn alle teams gestart en heeft het overgrote gedeelte van deze teams een of meerdere checkpoints gepasseerd. Een checkpoint, kortweg CP genoemd is een post op de route waar teams langskomen. Zodra ze een checkpoint passeren, tekent een teamlid dat het team is gepasseerd. Op die manier wordt bijgehouden of de teams zich ook netjes aan de route houden en geeft het een overzicht van de voortgang van de run. Daarnaast is een CP ook altijd een pleisterplaats voor de vrijwilligers. Bij een CP kun je even bijkomen als je een lange tijd in de auto of op de motor hebt gezeten. Je krijgt er lekker wat te eten en je kunt er te drinken halen. 

Een nieuwe (tijdelijke) route zoals we die dit weekend wel kunnen omschrijven, is altijd weer een verrassing met wat je op de route kunt verwachten. Zijn er plaatsen die hebben uitgepakt om de teams een hart onder de riem te steken? Of zijn er straten die compleet versierd zijn? Het eerste deel van de noordelijke route is qua festiviteiten niet heel bijzonder. Hier moeten de teams het met name hebben van wat ze er zelf van maken. In Sittard zie je dat er al wat mensen in langs de weg staan, omdat ze toch wel graag willen weten wat er precies gaande is. Geef ze vervolgens wat merchandise en je hebt supporters. 

In Tegelen zien we dat de mensen al wat meer van zich laten zien. Langs de kant van de weg worden de teams aangemoedigd door de bewoners. Daarnaast is er een speciale gedenkplek ingericht voor hen die de strijd tegen kanker hebben verloren. Aan de passerende teams merk en zie je dat het indruk op ze maakt. 

Vervolgen we de route, dan komen we in de buurt van Venlo. Daar is op sportpark de Koel een steunpunt ingericht. Bij het steunpunt kunnen de vrijwilligers een lekkere maaltijd nuttigen en is er een slaapplek ingericht. De teams worden onder een vrolijke noot van de plaatselijke DJ en mogen zelfs een rondje door het stadion. Hoe uniek is dat?

© 2021 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden