Tijd tot de start van Roparun 2021

De Roparun vindt plaats in het weekend van 2-3 oktober

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2021 statistieken

186 Teams
91 Doelen
€1.261.857,35 Roparun 2021 opbrengsten

EEN HUISJE VAN DE ROPARUN, OOK VOOR MIJ?

06-08-2021 om 14:30 uur

“Roparun, voor mensen met kanker die in de palliatieve fase van hun leven zijn gekomen? Ik moet eraan…… Dit geldt dus ook voor mij. Jaren kunnen zeggen dat het lang geleden was dat ik kanker had en nu? Het is zover. Ik hoor bij de doelgroep van de Roparun. Maar dat wil ik helemaal niet. Ik drentel door het huis, krijg het even helemaal te kwaad en wil er niets mee te maken hebben. Maar ik zou ook zo heel graag even op vakantie willen. Even met ons gezin eruit. Even geen middelpunt van de belangstelling zijn. Even weg van ‘alles’ Ik heb een ‘gouden’ omgeving vol mensen die me aan alle kanten liefdevol ondersteunen, maar ik wil even geen patiënt zijn! Ja, ik ben het wel….. Maar hoe kom ik weer in mijn “gezonde” stuk? In het verleden hebben we meerdere vakanties moeten afblazen. Ik zou het zo geweldig vinden om een paar dagen met elkaar te kunnen relaxen. Dan is een huis van de Roparun een geweldige optie. In het verleden, toen ik werkte voor kankerpatiënten, heb ik dat zoveel keer aan anderen verteld. Maar, nu ben ik het zelf ! Durf ik toe te geven dat ik tot de ‘doelgroep’ hoor? Ik moet het niet alleen voor mijn man en de jongens doen, nee juist ook voor mezelf. Dat ‘gezonde’ gevoel weer even aanraken. Zal ik ‘gewoon’ even bellen naar de Roparun? Dat heb ik al zoveel keren gedaan voor een ander en nu ook voor mij? Ik aarzel, loop nog even heen en weer en dan draai ik het nummer…. een allervriendelijkste stem…Ook voor mij.

 

Dit verhaal van José Wognum was te lezen op een van de Roparun uitingen in 2005. Helaas overleed José in 2009 aan de gevolgen van kanker.

© 2021 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden