Tijd tot de start van Roparun 2021

De Roparun vindt plaats in het weekend van 2-3 oktober

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2021 statistieken

186 Teams
91 Doelen
€1.104.746,17 Roparun 2021 opbrengsten

TEAM 121 – RUNNINGTEAM KORENDIJK

23-06-2021 om 12:01 uur

Toen we Ben Spuij, teamcaptain van team 121 – Runningteam Korendijk, benaderden voor een interview kregen we meteen een enthousiaste reactie. “Binnen ons team hebben we ook een echte Roparunfamilie, die moet je erbij betrekken!”. Deze familie bestaat uit vader Jan, moeder Anita en dochters Anne en Emma die zich al jaren samen inzetten voor het goede doel.

 

Wat leuk dat jullie als familie meedoen aan de Roparun! Wat zijn jullie functies binnen het team?

Jan: “Ik ben loper, de Roparun in oktober wordt mijn negende deelname aan het evenement.”

Anita: “Ik ben van de navigatie binnen het team, het wordt mijn zevende keer Roparun.”

Anne: “Ik help bij de catering en ga voor de vijfde keer mee dit jaar.”

Emma: “Naast mijn rol als chauffeur ben ik ook de teamfotograaf! Ik ga voor de vierde keer mee dit jaar.”

Jan: “Het is een heel familie-uitje, alleen onze jongste dochter Nora gaat niet mee met het team.”

 

Hoelang doet het team al mee aan de Roparun?

Ben: “De oprichter van ons team, Arie van Gemert, heeft zelf een keer meegefietst bij team Willemstad. Het jaar daarna, 2003, heeft hij team 121 opgericht. Sinds dit jaar hebben we geen enkele editie van de Roparun gemist!”

 

Hoe gaan de voorbereidingen voor dit jaar?

Jan: “Onze lopers en fietsers zijn druk aan het trainen, individueel en in kleine groepjes als dat toegestaan is. De maandelijkse teamvergaderingen zijn nu ook digitaal. Verder proberen we ook meer sponsoren te vinden om ons team te ondersteunen. Het uitvoeren van onze teamacties is een stuk lastiger dit jaar, daarom hebben we als team extra energie gestoken in de lotenverkoop!”

Anita: “Omdat we dit jaar natuurlijk een compleet nieuwe locatie voor de Roparun hebben, zijn we met de chauffeurs en navigatie ook goed aan het inventariseren hoe we de route gaan aanpakken in oktober.”

 

Hoe heeft het team het afgelopen jaar geld in kunnen zamelen?

Jan: “Normaal houden wij als team verschillende grote acties. Denk aan een dinnershow met cabarettrio de Tunes of een mini Roparun. Dat was dit jaar uiteraard een stuk lastiger. De acties als de lotenverkoop heeft daarom voor ons een grotere prioriteit gekregen. Verder zijn we onze geweldige sponsors en de inwoners van Korendijk heel dankbaar voor hun gulle giften tijdens de collecteweek. Dit jaar hebben we de collecteweek verschoven naar de eerste week van september, we hopen dat er dan flink wat mensen gevaccineerd zijn en de wereld er weer wat normaler uit ziet.”

 

Tijdens de Roparun gebeurt er natuurlijk een hoop. Wat is voor jullie een moment dat je niet snel meer zal vergeten?

Jan: “Toen ik vermoeid en afgemat door het grote feest van Zele strompelde en een bekende stem ‘’Papa!’’ hoorde roepen. Plotseling stond daar onverwachts mijn jongste dochter Nora die mij om mijn nek vloog. Dit ontroerende moment zal ik nooit vergeten.”

Anita: “Die keer dat ik vijf lotenboekjes wist te verkopen!”

Anne & Emma: “Samen hebben wij de laatste Roparun een vlog gemaakt over ons Roparun avontuur. In onze vlogs deden wij interviews met onze teamgenoten, legden wij ontroerende familiemomenten vast voor het thuisfront en gaven we tips en tricks over bijvoorbeeld de, soms uitdagende, sanitaire obstakels tijdens een Roparun. Deze 3-delige serie was een groot succes en daarom gaan we dat dit jaar ook weer opzetten. Verder kunnen wij ook altijd erg genieten van teams met knappe mannen die langskomen!”

 

We zagen op jullie socials al een hoop opvallende berichten van de afgelopen deelnames. Wat is voor jullie zo’n moment?

Jan: “Wij vielen als team heel erg op toen we in 2018 al onze lopers in maatpakken hebben gehesen. Dit als onderdeel van een actie van sponsor Konijnendijk mode. Zij hebben vanaf Numansdorp tot Rotterdam in de hitte gelopen. Bij onze voorbereidingen gingen wij er niet van uit dat het zo warm zou worden. Puntje bij paaltje liep de temperatuur op tot maar liefst 30 graden! Maar, zo trokken we wel veel bekijks, respect voor onze lopers!”

Ben: “Een moment wat minder leuk is, maar wel erg opvallend, is de Roparun van 2013. Voor ons toch wel een beetje een rampjaar. We hadden dat jaar erg snelle lopers en gingen dus als een van de laatste teams van start. Na de eerste shift viel er al een loper uit en 60 kilometer verderop hadden we nog een uitvaller. Iedereen wilde absoluut verder, dus we gingen door. Tot onze bus na ongeveer 300 kilometer problemen begon te geven en we niet harder dan 40 kilometer per uur konden. We wilden er nog steeds voor gaan en waren zelfs al een bus-wissel aan het plannen bij Antwerpen, toen bij Opwijk een derde loper uitviel. Helaas moesten we wel stoppen, de verslagenheid was enorm.”

 

Heeft het team nog iets gepland voor het pinksterweekend nu de Roparun naar oktober verschoven is?

Jan: “Er zit iets in het vat! Het team is plannen aan het maken om tijdens het pinksterweekend alsnog met z’n allen een rondje te ‘Roparunnen’. De plannen zijn nog niet definitief maar waarschijnlijk gaan wij een ronde door de Hoekse Waard run-bike-runnen.”

 

Wat is de nummer 1 tip voor andere deelnemers?

Jan: “Vaste verwenmomentjes bieden de vermoeide teamleden perspectief: zo hebben wij ieder jaar op dezelfde stop het ‘worstmoment’. Dit is het lekkerste broodje knakworst van het jaar!”

 

Dit verhaal was eerder te lezen in onze Ropareader!

© 2021 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden