Tijd tot de start van Roparun 2023

De Roparun vindt plaats van 27 tot en met 29 mei

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2023 statistieken

216 Teams
49 Doelen
€1.039.642,66 Roparun 2023 opbrengsten

TEAM DEVENTER4LIFE: ‘HET WORDT MAGISCH’

23-05-2021 om 11:00 uur

Het team Deventer4life heeft nog geen meter gelopen in de Roparun, maar straalt het enthousiasme uit van een geroutineerd team dat weet hoe leuk dag en nacht achtereen lopen kan zijn. Vanaf 15.00 uur op zaterdag zijn zij met lopers en fietsers een etmaal lang op pad, om straks goed voorbereid aan de start te staan in Landgraaf. Het team komt voort uit de hardloopgroep Run to be fit, waar mensen van verschillende niveaus hardlopen. “We weten wat lopen is, maar zijn allemaal ‘jong’ qua Roparun.” Een ander: “Sommige mensen houden van afzien en kapot gaan. Iets daarvan moet je wel in je hebben als je aan de Roparun mee gaat doen.”

Vanochtend hebben alle teamleden zichzelf getest en nu installeren zij zich – met behoud van afstand – met luchtbed en slaapzak in een van de ruimtes van het Kenniscentrum Oncologie in Deventer. Dat is de komende vierentwintig uur hun thuis. Bij de aftrap waarschuwt teamcaptain Erik: “Het is een soort hotel hier. Geniet er van, maar wen er niet aan, want tijdens de run hebben we het niet zo luxe.” Bij het weggaan benadrukt hij niet te snel van start te gaan en goed op de veiligheid te letten.

Voor de 22 leden van het team is de spanning al de hele week voelbaar. Loopster Elske: “We kennen elkaar van het hardlopen, maar dat is anderhalf uur per week. Het wordt een leuke ontdekkingsreis om te zien hoe dat gaat als we twee dagen en nachten met elkaar op pad zijn. Ik ben er van overtuigd dat het magisch wordt, een belevenis. Ik kijk er erg naar uit. Dit weekend is een prima oefening.“

Ondanks dat er een zekere onrust hangt, start het eerste team keurig op tijd. Erik: “Nog dertig seconden. Nog vijftien seconden”. Exact op tijd prikt Hennie Heesen, de directeur van het Kenniscentrum Oncologie om drie uur een ballon door en zijn ze weg. Zij heeft zonder aarzeling de deuren opengezet voor het team. “Ik ben superblij met ze. Dat ze dit doel ondersteunen is fantastisch.”

© 2023 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden