Tijd tot de start van Roparun 2024

De Roparun vindt plaats van 18 tot en met 20 mei

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2023 statistieken

212 Teams
49 Doelen
€2.688.044,21 Roparun 2023 opbrengsten

TEAM 166: PETRA IS EEN WONDER WOMAN!

23-05-2021 om 14:25 uur

“Een topper”. “Een doorzetter met hart voor de Roparun.” “Het is een wonder woman, zo lief en zorgzaam. Ik heb haar alleen maar wakker gezien, hoe doe je dat?” “Wat die allemaal heeft geregeld.” Wie op bezoek gaat bij Team 166 ziekenhuis Rivierenland in Tiel merkt al snel dat de teamleden hun teamcaptain Petra op handen dragen.

Aan een smalle weg tussen de weilanden en de boomgaarden heeft het team een heuse eigen camping opgebouwd. Van daaruit zijn lopers en fietsers zaterdag vertrokken om er op zondag, 36 uur en 360 kilometer later, weer terug te keren. Petra is er het stralende middelpunt, die laat zien dat zij het team ook goed snapt. “Normaal is er na 36 uur een dipje en ontstaan de kleine irritaties en merk je de korte lontjes. Nu stoppen we exact op dat moment, op het hoogtepunt. We moesten iets doen dit weekend, want de Pinkstervlam moest weer aan en dat is gelukt.”

Petra van Team 166

Dat deze teamcaptain hart heeft voor haar team is snel duidelijk, maar ook dat zij dingen voor elkaar krijgt. Samen met het team Waterlopers wist zij drie jaar geleden Tiel op de route te krijgen, waardoor zij nu niet alleen teamcaptain is, maar ook ‘chef doorkomst’ in Tiel. De winst is voor haar duidelijk. “Voor ieders betrokkenheid betekent dat heel veel. Dat je in je eigen stad gehuldigd wordt bij de doorkomst is heel bijzonder.” Vanwege hygiëneprotocollen mag er in het ziekenhuis op veel plekken niets worden opgehangen. Maar inmiddels heeft Petra de tentoonstelling rond dertig jaar Roparun al in huis. “En die zes meter gaan we krijgen, die tentoonstelling gaat ergens hangen. Dat gaat écht gebeuren.”

Hoewel niet alle 1.500 medewerkers van het ziekenhuis in Tiel het team kennen (“Wat helpt is wanneer je zegt dat je van de oliebollenactie bent, want die kennen ze wel allemaal”), is er veel support uit de organisatie. “We zijn gestimuleerd om dit trainingsweekend te houden met de oproep om te blijven bewegen en weerstand op te bouwen. En een lid van de Raad van Bestuur heeft nu de eerste acht kilometer meegelopen.” Dat ook Omroep Gelderland zich zaterdag meldde in Tiel zorgt ook voor blijdschap. Petra: “Die telefoonnummers heb ik opgeslagen en die laat ik niet meer los.” Van Petra is er maar één, maar gelukkig kent Roparun veel teamcaptains die net zo betrokken en vasthoudend zijn. Hulde voor de captains.

© 2023 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden