0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2022 statistieken

224 Teams
60 Doelen
€2.156.792,54 Roparun 2022 opbrengsten

‘IK GUN HET ZE’ – 118 TEAM HOLLANDER

23-05-2021 om 12:30 uur

Tegen de achtergrond van kasteel Doorwerth verzamelen vanaf half tien ruim twintig deelnemers zich bij het rode busje van Michiel en Corine van Team Hollander. Onder normale omstandigheden zouden beiden nu met de rest van het team in Noord Frankrijk zijn, maar vandaag is ingeruimd voor fondswerving én trailrunnen.

Corine: “Dit is ons eerste echte evenement weer om geld op te halen. We hebben in coronatijd wel succesvol twee keer een virtuele run georganiseerd. Dat leverde opgeteld 16.000 euro op. Maar daarna is alles eigenlijk stilgevallen. Nu zien we gelukkig ook onze groepsapp weer tot leven komen.” Michiel meldt dat vandaag door kan gaan vanwege de recente versoepelingen. “We hebben meteen contact gezocht met de boswachter en we mogen met maximaal dertig mensen op pad. Normaal moet dat allemaal officieel en kost het best wel wat tijd voor alles geregeld is, maar voor Roparun wilde men snel de ruimte bieden.”

De tienjarige Valeijn uit Velp staat nog even zijn handschoenen goed te doen. Hoewel discus zijn favoriete onderdeel is, gaat hij vandaag zijn eerste tien kilometer lopen. Hij is niet alleen voor de sportieve prestatie naar Doorwerth gekomen. Onlangs was hij met zijn oma te gast in een van de vakantiewoningen van Roparun. “Dus we doen zeker ook mee vanwege het goede doel”.

Deelnemers zijn vaak actieve trailrunners en zijn erbij vanwege de sportieve uitdaging om tien kilometer af te leggen op de Boersberg en het Dunoplateau. “Maar het is én én voor mij. Het doel speelt mee. Bovendien gun ik het hen gewoon.” Twee trailrunners uit ’s-Heerenberg moesten even opzoeken wat Roparun was, maar doneren nu van harte mee voordat zij van start gaan.

En dan is het tien uur. Door een erehaag van promoteam en motorrijders vertrekken de twee groepen. Later vandaag zullen Corine en Michiel nog even wat extra kilometers maken, want zij lopen dit Pinksterweekend de afstand van 65 kilometer die zij normaal tijdens de Roparun zouden hebben afgelegd. “Waarschijnlijk doen we de laatste elf kilometer in Rotterdam en finishen we op de Coolsingel.”

© 2022 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden