Tijd tot de start van Roparun 2023

De Roparun vindt plaats van 27 tot en met 29 mei

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2022 statistieken

213 Teams
46 Doelen
€3.402.466,53 Roparun 2022 opbrengsten

DE BOOT GEMIST – TEAM 62 LIFELINERUNNERS

23-05-2021 om 16:10 uur

Met maar liefst zeven verschillende teams is Lifelinerunners dit pinksterweekend onderweg om toch het Roparungevoel te hebben. Bij elkaar lopen ze ruim 360 kilometer.

Met 15 mensen is het team Lifelinerunners dit weekend op pad geweest en hebben ze ruim 360 kilometer bij elkaar gelopen. Dit hebben ze gedaan door zeven verschillende routes uit te zetten. “Een route door het Groene hart, de Alblasserwaard, Rotterdam en de Krimpenerwaard”, zegt teamcaptain Menno. “Op die manier proberen we de echte run zo goed als mogelijk na te bootsen.”

Het team, dat haar basiskamp bij een scouting in Gouda heeft, zegt dat vrijwel alle elementen van een ‘’echte Roparun’’ dit weekend wel aanwezig waren. Zo hebben we te maken gehad met slecht weer in de nacht, lekke banden en helaas ook een loper die niet verder kon. Mede door de uitval van deze loper, moesten ze wat later vertrekken en konden zo de afvaart van de pont naar Bergambacht niet halen, waardoor de route iets uitloopt. Maar ook dat hoort erbij.

Dat dit team heel erg fanatiek is, blijkt wel uit de actie van loper Jacco. Na een intensieve route, kon hij het niet laten om toch nog wat extra rondjes te lopen, zodat hij qua kilometers de afstand van een marathon kon aantikken. Naast de sportieve prestaties van team Lifelinerunners, staat in dit weekend ook het geld ophalen centraal. In  aanloop naar dit weekend heeft het team al ruim €2500,- opgehaald. Dit hebben zij gedaan door het organiseren van een Pubquiz en het houden van een collecte. “We zijn al heel blij met dit bedrag en het wordt nog steeds meer”, aldus Menno.

Hoewel deze virtuele run een prima alternatief is, hoopt het team toch dat ze volgend jaar weer in Parijs aan de start kan staan. Het team wat al sinds 1999 actief is en bijna altijd in Parijs is gestart, kijkt terug op een superweekend.

© 2023 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden