Tijd tot de start van Roparun 2024

De Roparun vindt plaats van 18 tot en met 20 mei

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2023 statistieken

212 Teams
49 Doelen
€2.688.044,21 Roparun 2023 opbrengsten

Eerste routeplaatsen Roparun 2021 bekend!

25-03-2021 om 16:08 uur

De organisatie van Roparun maakt de eerste routeplaatsen in Limburg en Brabant bekend. De langste non-stop estafetteloop van de wereld, met een route die normaal gesproken vanuit Frankrijk en Duitsland naar Rotterdam loopt, zal dit jaar starten én finishen in het Limburgse Landgraaf.

Het evenement om geld op te halen voor mensen met kanker vindt normaal gesproken plaats in het pinksterweekend, maar is in verband met coronamaatregelen verschoven naar het eerste weekend van oktober. Eerder maakte de organisatie al bekend dat niet alleen de datum, maar ook de locatie van het evenement is verplaatst zodat de deelnemers binnen de eigen landsgrenzen kunnen blijven.

Vanaf de start in Landgraaf loopt de helft van de deelnemers richting Gulpen, Maastricht, Elsloo, Stein, Susteren, Echt en Weert naar het Brabantse Lieshout en Deurne om vervolgens via Venlo, Roermond en Sittard weer te finishen in Landgraaf. De andere helft van de deelnemers loopt de route in tegengestelde richting. Dit is om het aantal deelnemers zo veel mogelijk te verspreiden. Ook zullen de teams op verschillende tijdstippen starten om de routes niet teveel te belasten.

Een eerste versie van de route zal naar verwachting over enkele weken gepubliceerd kunnen worden en beslaat ongeveer 300 kilometer. Deze afstand mag verdeeld worden over maximaal acht lopers per team. Voor een team is er altijd één loper actief, onder begeleiding van twee fietsers. De organisatie hoopt op het terrein van Pinkpop een feestelijke start en finish te organiseren, vanzelfsprekend rekening houdend met de dan geldende overheidsmaatregelen. Het plan is om de teams na de finish groots te onthalen en gezamenlijk de eindopbrengst voor de goede doelen bekend te maken.

Over Roparun
Roparun is een estafetteloop waarmee deelnemers geld ophalen voor ondersteunende zorg voor mensen met kanker. Door coronamaatregelen is het evenement in 2020 afgelast en zal de editie van 2021 plaatsvinden op 2 en 3 oktober. Inschrijven voor deze editie kan nog tot en met 1 april. In het traditionele ‘Roparunweekend’ met Pinksteren, zal er vanuit huis een digitale versie van de Roparun gelopen kunnen worden door middel van een app.

Route 2021

© 2023 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden