Tijd tot de start van Roparun 2023

De Roparun vindt plaats van 27 tot en met 29 mei

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2023 statistieken

216 Teams
49 Doelen
€1.039.642,66 Roparun 2023 opbrengsten

180.000 euro voor hospice De Cirkel

28-01-2021 om 14:34 uur

“De inzet van alle Roparunteams, geweldig! Ik spreek mijn dank uit naar alle teams die deze prachtige bijdrage van 180.000 euro voor de inrichting van ons hospice hebben mogelijk gemaakt. Dank, Roparunners! Jullie hebben een geweldige bijdrage geleverd aan een mooie laatste levensfase van mensen, nu en in de toekomst. Ik wens jullie veel succes met de Roparun dit jaar!” Dit waren de woorden van Ad van Driel, bestuursvoorzitter van hospice De Cirkel, tijdens de tweede teambijeenkomst.

Juni 2019, het moment van de toezegging voor hospice De Cirkel. Stichting Roparun stelde een bedrag van 180.000 euro beschikbaar voor de inrichting van zes bewonerskamers en badkamers.

Met deze toezegging kon het hospice de meubels en inrichting aanschaffen om de bewoners een zo comfortabel mogelijk verblijf aan te bieden.

Over hospice De Cirkel
Na de opening van het hospice in Hendrik-Ido-Ambacht voor de Zwijndrechtse Waard in 2011, begon in 2018 het onderzoek voor de opening van een tweede locatie in de Alblasserwaard. De realisatie van dit project vond in het afgelopen jaar plaats in Papendrecht. De tweede vestiging opende in november 2020 haar deuren. Een prachtig, duurzaam, bijna energieneutraal, kleinschalig gebouw wat heel mooi in de omgeving past. In dit warme bijna-thuis-huis zijn zes kamers, allen met een royale badkamer. Dit zodat mensen hier hun laatste levensfase door kunnen brengen, wanneer dit thuis niet meer kan. Dat dit nieuwe hospice in een grote behoefte voorziet blijkt wel uit het feit dat het vanaf de opening vol bezet is.

Binnen het hospice werken zo’n zeventig vrijwilligers, allen specifiek opgeleid en zeer gemotiveerd om de bewoners en hun naasten de zo belangrijke en liefdevolle aandacht te geven. De huisartsen en thuisorganisaties zorgen voor de medische verzorging.

Voor de organisatie is het een enorm voordeel dat het hun tweede vestiging is. Dit betekent dat het wiel niet opnieuw uitgevonden hoefde te worden. De formule en werkwijze van hospice De Cirkel in de Zwijndrechtse Waard bleek succesvol en wordt nu ook gehanteerd in het nieuwe hospice. Ook het Programma van Eisen voor de nieuwe vestiging werd geoptimaliseerd dankzij de ervaringen in het bestaande hospice.

Hospice De Cirkel heeft nauwe contacten met Team Steamwork. “Wij voelen ons verbonden met hen wat betreft de bevlogenheid en de enorme ‘drive’ ons in te zetten voor mensen die ernstig ziek zijn. Het team heeft ons gewezen op de mogelijkheden van de Roparun, waar wij in het verleden ook al dankbaar gebruik van hebben gemaakt voor hospice De Cirkel voor de Zwijndrechtse Waard”, aldus bestuursvoorzitter Ad van Driel.

Op donderdag 5 november 2020 hebben initiatiefnemers, Anie en Wim Roelfzema, een plaquette in de gevel onthuld. Aansluitend vond er een digitale rondleiding plaats.

Foto ‘s: Hospice De Cirkel

© 2023 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden