Tijd tot de start van Roparun 2021

De Roparun vindt plaats van 22 mei t/m 24 mei

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2021 statistieken

297 Teams
43 Doelen
€529.358,39 Roparun 2021 opbrengsten

Digitale chequeoverhandiging voor het Rijnstate Oncologisch Centrum

22-12-2020 om 16:38 uur

Op vrijdag 18 december was de feestelijke overdracht van een cheque aan het Rijnstate Oncologisch Centrum. Dit keer geen fysieke overhandiging, maar een digitale bijeenkomst. Hoewel de overdracht online plaats vond, was het een waar feestje waar ook Team Hollander en Team Lingewaard bij aanwezig waren.

De dankbaarheid van Rijnstate is erg groot. ‘’Het is zo bijzonder dat we, ondanks een afgelaste Roparun, zo’n prachtige donatie mogen ontvangen’’, vertellen Marijke Maalderink en Judith Krans van het Rijnstate Oncologisch Centrum.

De donatie van 25.000 euro is een gift voor de realisatie van een Beweeg- en Beleeftuin. Dit is een startbedrag dat bijdraagt aan de realisatie van de buitenruimte. Deze tuin grenst aan de oncologische afdelingen. Het Oncologisch Centrum is vorig jaar gestart met het ‘Beweegprogramma Perspectief en Levenskwaliteit’, want juist als je kanker hebt (gehad) zijn een gezonde voeding, beweging en ontstressen voor, tijdens en na de behandelingen extra belangrijk. In het kader van dit programma wil het Oncologisch Centrum een Beweeg- en Beleeftuin voor haar patiënten realiseren.

Wim van Harten, bestuursvoorzitter van het Rijnstate ziekenhuis, mocht de cheque digitaal in ontvangst nemen van Henk van der Velde (Roparun). Hij benadrukt de rol van Stichting Roparun. ‘’Het is fantastisch dat we dit, mede door de hulp van Roparun, als aanvulling op de patiëntenzorg kunnen doen. Zonder giften is dit voor ons vrijwel onmogelijk’’, aldus Wim van Harten.

Binnen het ziekenhuis zijn er projecten die niet vanuit de reguliere ziekenhuisbudgetten betaald kunnen worden. Daar is de Beweeg- en Beleeftuin er een van. Het Oncologisch Centrum zet zich in om dit project te realiseren; door middel van het aanvragen van giften én in samenwerking met het Rijnstate Vriendenfonds. Vanuit dit officiële fonds van Rijnstate wordt geld ingezameld voor onderzoeken, zorgvernieuwingsprojecten en patiënten voorzieningen, die niet vanuit de reguliere gelden kunnen worden gefinancierd.

De Beweeg- en Beleeftuin

In de Beweeg- en Beleeftuin kunnen oncologische patiënten (onder leiding van een fysiotherapeut) diverse oefeningen doen om aan hun conditie te werken. In dit geval hoeft dat niet meer in een saaie sporthal, maar kan dit in een frisse buitenwereld. Ook kunnen patiënten tijdens een behandeling of chemokuur in de tuin verblijven en genieten van het prachtige uitzicht over de Arnhemse bossen. De tuin zal ook toegankelijk zijn voor patiënten in een bed of rolstoel. Zo kunnen ook terminale patiënten nog een laatste keer naar buiten, een veel voorkomende wens die zonder tuin moeilijk te realiseren is.

Stichting Roparun is trots dat het aan dit project een bijdrage heeft kunnen leveren. “Dit zijn projecten waar we graag aan bijdragen. Het Rijnstate Oncologisch Centrum is een mooi voorbeeld van wat wij uit willen dragen in Nederland’’, aldus Auke de Boer (voorzitter Stichting Roparun).

Klik hier om naar het project ‘Beweeg- en Beleeftuin’ van het Rijnstate Oncologisch Centrum te gaan.

© 2021 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden