Tijd tot de start van Roparun 2023

De Roparun vindt plaats van 27 tot en met 29 mei

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2023 statistieken

216 Teams
49 Doelen
€1.039.642,66 Roparun 2023 opbrengsten

Roparun steunt hospice Casa Vera met mooi bedrag

11-11-2020 om 16:35 uur

Met maar liefst 81.800 euro heeft Stichting Roparun de inrichting van hospice Casa Vera in Epe mogelijk gemaakt. Eind 2018 werd de villa aangekocht door Stichting Vrijwillige Hulpdienst de Kruimelschaar. Hospice Casa Vera verhuisde eerder dit jaar naar de mooie villa op de Quickbornlaan, maar een feestelijke opening bleef, door de huidige omstandigheden, uit. Het liefst hadden het bestuur van de Kruimelschaar en de organisatie van Stichting Roparun er samen bij stilgestaan tijdens de opening van de nieuwe locatie of op een mooi ander moment. 

‘’Helaas kunnen we niet spreken van een grootse opening, maar iedereen mag weten wat Roparun voor ons heeft betekend. Daarom maken wij het nu, helaas zonder evenement, bekend’’, aldus Herman Reurink, penningmeester van Vrijwillige Hulpdienst de Kruimelschaar.  

Over Hospice Casa Vera 

Hospice Casa Vera is een bijna-thuis-huis voor mensen die in de laatste fase van hun leven verkeren. Voor hen bij wie zorg thuis niet meer mogelijk is, biedt dit hospice een warm alternatief. Het is een plaats waar palliatieve zorg geboden wordt in een rustige, huiselijk sfeer, omringd door persoonlijke aandacht. 

‘’De aankoop van de villa en de bouw van het gastenverblijf, zijn onder meer gerealiseerd door een aantal financiers. Maar de inrichting van het pand, met name die van de nieuwe aanbouw, was er daarmee nog niet. Denk aan de stoffering, het meubilair, schilderwerk, gedeeltelijke vernieuwing van de inventaris en nog veel meer’’ legt Reurink uit. 

Het hospice ziet er zowel van binnen als van buiten prachtig uit. De vrijwilligers werken met plezier op de nieuwe locatie, waar zij liefdevol zorgen voor mensen die afscheid nemen van het leven. Het hospice draait compleet op – goed getrainde – vrijwilligers en is afhankelijk van giften. 

De bijdrage van Roparun 

‘’Hier doen we het allemaal voor’’, zegt Wiljan Vloet, directeur van Roparun. ‘’De teams zijn het gehele jaar bezig met het inzamelen van geld voor de goede doelen. De run is ons gezamenlijk bindmiddel, maar het grote gezamenlijk doel is om financiële bijdrage te leveren voor de palliatieve zorg’’, aldus Vloet. 


© 2023 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden