Tijd tot de start van Roparun 2021

De Roparun vindt plaats van 22 mei t/m 24 mei

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2021 statistieken

297 Teams
43 Doelen
€529.358,39 Roparun 2021 opbrengsten

Roparun keert terug op de Coolsingel

27-11-2020 om 12:27 uur

Na twee jaar een finish op de Binnenrotte, keert Roparun in 2021 terug op de vertrouwde Coolsingel. Het is sinds 2004 dé plek voor Roparunners. Het moment waar iedere Roparunner uiteindelijk toch naar uitkijkt. Het moment waar zij als ware helden onthaald worden.

Directeur Wiljan Vloet ontving het bericht van wethouder Sven de Langen, wat later bevestigd werd door Rotterdam Festivals. ‘’We zijn enorm blij met dit nieuws. Door de werkzaamheden moesten we de afgelopen jaren uitwijken naar de Binnenrotte. Ook daar hebben we weer mooie herinneringen gemaakt en momenten beleefd, maar ik ben blij dat we terug zijn op de, voor Roparunners, vertrouwde plek’’, aldus Vloet.

Dat Roparun een typisch Rotterdams evenement is, is wel duidelijk. Waar het voorheen de startlocatie was, kent het nu al jaren de eindstreep van het evenement. Roparun heeft al jaren een fijne samenwerking met de Gemeente Rotterdam en vindt het dan ook een mooi gebaar dat de eindstreep terugkeert naar de Coolsingel. De verbinding met de stad is voelbaar.

Het is uniek dat een evenement in het centrum van Rotterdam plaats mag vinden. Zo zijn Roparun, de Marathon van Rotterdam en Rotterdam Unlimited de enige drie die hier toestemming voor hebben.

De Coolsingel

De afgelopen jaren was er, door de werkzaamheden, geen finish op de Coolsingel. Met de veranderingen moet de Coolsingel dé boulevard van Rotterdam worden. Een levendige straat met minder autoverkeer, meer plaats voor fietsers en voetgangers en heel veel groen. Verwacht wordt dat de nieuwe Coolsingel maart 2021 opgeleverd wordt.

Het is nog niet bekend hoe Roparun de finish gaat vormgeven. “Ik hoop dat we er zoals altijd een groot feest van kunnen maken. Het is afwachten hoe alles zich verder ontwikkelt, maar uiteraard houden we ons aan de voorgeschreven maatregelen’’, besluit Vloet.

© 2021 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden