Tijd tot de start van Roparun 2023

De Roparun vindt plaats van 27 tot en met 29 mei

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2022 statistieken

213 Teams
46 Doelen
€3.402.466,53 Roparun 2022 opbrengsten

Een plaats voor mooie ontmoetingen en gesprekken

23-10-2020 om 14:36 uur

Vorige week donderdag is in Tiel op het terrein van zorgcentrum Vrijthof, nabij het hospice de Bezinningstuin ‘Dijkzicht’ geopend. Roparun heeft dit project ondersteund met €24.000.

De Bezinningstuin is een plaats waar de bewoners van Vrijthof, de gasten van het Hospice, de revalidanten in Markant en hun familieleden tot rust kunnen komen. Door de ligging van de tuin aan het water met een mooi uitzicht, is de Bezinningstuin een plaats voor mooie ontmoetingen en gesprekken. In de tuin zijn bordjes geplaatst met alledaagse spreuken en gezegdes ter inspiratie.

Kunstwerk
Centraal in de tuin is een kunstwerk geplaatst, genaamd ‘Wave’. Het werk staat symbool voor de loop van ieders leven. Zo zijn in het kunstwerk de hoogte- en dieptepunten herkenbaar, maar ook is er een hart in verwerkt; geen gesloten, maar open hart met alle symboliek van dien. Vanuit een andere invalshoek is een vogel herkenbaar. Het geheel vormt een dynamische beweging die nooit stopt, net zoals de schepping.

Vrienden
De Bezinningstuin is geopend door de voorzitter van de Stichting Vrienden van Vrijthof, Lucien Tros (rechts) en de Stichting Vrienden van het Ziekenhuis, Wouter de Baat. Door de onthulling van de ‘Wave’ werd de tuin dan ook officieel in gebruik genomen.

© 2023 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden