Tijd tot de start van Roparun 2021

De Roparun vindt plaats in het weekend van 2-3 oktober

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2021 statistieken

186 Teams
91 Doelen
€1.104.746,17 Roparun 2021 opbrengsten

FLINKE EINDOPBRENGST VOOR ROPARUN 

01-07-2020 om 19:00 uur

Hoewel de 29e editie van de Roparun dit jaar niet plaats heeft kunnen vinden, maakt de organisatie vandaag een eindopbrengst van 2.031.058,77 euro bekend. Dit Pinksterweekend waren 340 teams ingeschreven voor de estafetteloop vanuit Parijs, Bremen of Almelo naar Rotterdam. Ondanks dat de Roparun dit jaar niet door kon gaan, zijn deze teams wel een jaar lang actief geweest om geld op te halen voor projecten die het leven van mensen met kanker veraangenamen. 

Deze opbrengst verrast de organisatie omdat het evenement niet plaats heeft kunnen vinden. Vorig jaar werd nog de hoogste opbrengst in de historie van Roparun gehaald, ruim 5,6 miljoen euro. Sinds de eerste editie is in totaal bijna 90 miljoen euro ingezameld.  

Inzet teams
Roparun-directeur Wiljan Vloet“Onze deelnemers hebben dit jaar aangetoond dat deelname aan het evenement voor hen niet het belangrijkste is. Het gaat hen om de goede doelen en de mensen die daarmee geholpen worden. Roparunners willen zich inzetten voor hun medemens. Het is dan ook fantastisch om te zien hoeveel inzet er is geleverd om dit enorme bedrag alsnog bij elkaar te krijgen 

Team Stichting Hoekse Waard Runners was het team met de hoogste opbrengst dit jaar. Maar liefst 77.580 euro. Ook Team Almeloopers wist dit jaar een fantastische opbrengst van 40.127 euro te doneren aan Roparun. Team AMAZING staat op een terechte derde plaats dit jaar met 38.345 euro.  

Roparun 2021
De Roparun 2021 is van 22 tot en met 24 meiAl ruim 300 teams hebben hun inschrijving van dit jaar doorgeschoven naar volgend jaar. De inschrijving voor nieuwe teams opent op 1 augustus 2020. Vloet: “Het is mooi om te zien dat onze teams er volgend jaar gewoon weer bij willen zijn. We hopen natuurlijk dat volgend jaar ons evenement weer als vanouds plaatsvindt. Ondertussen werken we wel diverse scenario’s met alternatieven uit, zodat ook met eventuele gezondheidsmaatregelen vanuit de overheid ons evenement in 2021 door kan gaan”. 

© 2021 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden