Tijd tot de start van Roparun 2021

De Roparun vindt plaats in het weekend van 2-3 oktober

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2021 statistieken

186 Teams
91 Doelen
€1.092.170,36 Roparun 2021 opbrengsten

Roparun gaat door Hitachi Capital Mobility Stadion

23-01-2020 om 09:16 uur

De organisatie van Roparun en FC Groningen zijn overeengekomen dat een deel van de route van Roparun dwars door het Hitachi Capital Mobility Stadion gaat. De 29ste editie van Roparun start op zaterdag 30 mei in Bremen en de ruim 120 teams komen in de nacht van zaterdag 30 mei op zondag 31 mei door het stadion van FC Groningen.

Met een af te leggen afstand van ruim 500 kilometer krijgen de teams het zwaar te verduren. Juist de bijzondere ‘highlights’ onderweg zijn een enorme motivatie om het vol te houden, volgens Roparun-directeur Wiljan Vloet. Vloet is trots dat het stadion van FC Groningen één van die belangrijke highlights is: ,,Twee sportieve clubs die de handen ineen slaan om er een geweldig feest voor onze teams van te maken.”.

Collecte
Eerder maakte Wouter Gudde, directeur van FC Groningen, al bekend voor het eerst mee te doen aan Roparun. Hij zal een van de fietsers zijn in het team van Office Centre. Dat Roparun nu ook nog door ‘zijn’ stadion gaat, vindt hij extra speciaal. ,,Wij zijn door onze hoofdsponsor gevraagd om onderdeel te zijn van hun team,” aldus Gudde. ,,En we zijn graag bereid ons op een sportieve manier in te zetten voor dit gezamenlijke doel.”.

Komende zondag, 26 januari, zal het team van Office Centre – dat deelneemt aan de Roparun – rondom de wedstrijd FC Groningen-Ajax in en rond het Hitachi Capital Mobility Stadion collecteren voor het goede doel. Op die manier wordt er alvast aandacht gevraagd voor Roparun dat in komend Pinksterweekeinde zal worden gehouden.

Recordaantal teams
Dit jaar heeft een recordaantal teams zich ingeschreven voor de route met startpunt Bremen. De route gaat voor een groter deel door Nederland en dat valt in de smaak! Ook de route vanuit Parijs blijft ongekend populair. In 2020 zullen in totaal bijna 340 teams aan de start verschijnen. Dat zijn meer teams dan ooit.

© 2021 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden