Tijd tot de start van Roparun 2021

De Roparun vindt plaats van 22 mei t/m 24 mei

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2020 in cijfers

De run op het leven

336 Teams
53 Doelen
€2.031.058,77 Opbrengst Roparun 2020

Mario de Koning: ,,Door mijn deelname kan ik nog wat betekenen voor andere kinderen die met kanker worden geconfronteerd”

21-01-2020 om 10:48 uur

Mario de Koning, loper van Roparunteam 40 Daniel den Hoed, was euforisch toen hij hoorde dat er 1,5 miljoen euro naar ‘zijn’ Familiehuis ging. Een heel tastbaar doel waar De Koning graag voor loopt. Afgelopen editie deed zijn team voor de 25e keer mee aan Roparun.

Hoe belangrijk het Familiehuis is, heeft de hardloper aan den lijve ondervonden. ,,Mijn zus Bep is tien jaar lang ziek geweest. Jarenlang liep zij de kliniek van Daniel den Hoed in en uit. Uiteindelijk is ze in 2004 overleden aan kanker. Ze was toen net 40.”

Toen De Koning twee jaar geleden voor Roparunteam 40 Daniel den Hoed werd gevraagd, kwam een volmondige ‘ja’. Een van de redenen was dat hij het idee had dat hij nooit echt van steun is geweest voor iedereen die dicht bij Bep stond. Haar zeer jonge kinderen bijvoorbeeld. ,,Ik praat moeilijk over gevoelens en stopte mijn verdriet weg. Voor de kinderen van mijn zus heb ik nooit wat kunnen doen, maar dat kan ik door mijn deelname aan Roparun nog wel voor andere kinderen die met kanker worden geconfronteerd.”

Tijdens de run heeft De Koning steevast een ketting met een foto van zijn zus bij zich. Die ketting hangt of in de memorialhoek van de trailer of draagt De Koning bij zich tijdens het lopen. ,,Iedere keer als ik het onderweg moeilijk heb, denk ik aan Bep. Terug in het busje kan ik veel klagen. Ik ben dan zo kapot, dat ik mezelf hardop afvraag ‘Waarom doe ik dit?’. ‘Voor je zus’, is dan het antwoord dat ik van de anderen krijg. Dan is de focus er meteen weer. Onderweg komen de tranen, maar uiteindelijk kom je lachend over de finish. Feest omdat we het weer hebben gedaan!”

 

© 2020 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden