0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2020 in cijfers

De run op het leven

336 Teams
53 Doelen
€1.504.105,41 Opbrengst Roparun 2020

Team Martini Ziekenhuis gemotiveerder dan ooit nu route door Groningen gaat

15-11-2019 om 12:17 uur

Voor het derde jaar op rij loopt het Martini Ziekenhuis mee met de Roparun, maar deze editie wordt voor hen het meest bijzonder. Nu Roparun de route heeft verlegd, gaat het team namelijk dwars door ‘hun’ stad Groningen.

De startlocatie in Duitsland is in Oldenburg, een voorstad van Bremen. De binnenkomst in Nederland is in Bourtange, waarna de weg vervolgd wordt door de stad Groningen. Door deze verschuiving gaat een groter deel van de route door Noord-Nederland. Hiermee hoopt de stichting in dit deel van het land meer teams aan zich te verbinden en zo meer gelden te werven. Met dit geld wordt de ondersteunende zorg voor mensen met kanker gefinancierd.

Voor het Roparunteam van het Martini Ziekenhuis zorgt het alleen nog maar voor extra motivatie. Motivatie die eigenlijk al volop aanwezig is omdat ze na een gift van Roparun graag iets terug willen doen, zo vertelt teamcaptain Robin Veldwiesch. ,,Als ziekenhuis afdeling 1C hebben we vanuit Roparun de eerste hoofdhuidkoeler gesponsord gekregen. Deze machine zorgt bij een aantal kuren dat het haar niet helemaal uitvalt en de patiënt geen haarwerk hoeft aan te schaffen. Daarnaast hebben we een donatie van zo’n 170 keppies gehad (mutsjes) die we aan patiënten mochten uitdelen die wel kaal waren geworden van de behandeling.”

Volgens het team is Roparun in het zuiden en westen van het land een begrip, maar bleef het noorden altijd wat achter. De medisch specialisten hopen nu dat Roparun in Groningen net zo groot wordt. Want juist zij zien dagelijks in de praktijk hoe hard er geld nodig is voor de ondersteunde zorg voor mensen met kanker. Robin: ,,Ik doe mee omdat ik vaak het leed van mensen met kanker op onze afdeling in het ziekenhuis zie. Roparun is een heel weekend afzien, maar daarnaast een geweldige ervaring voor het leven die niemand je meer afpakt!” Hij vervolgt: ,,Een fantastische ervaring met fantastische collega’s met een nog mooier doel: geld ophalen voor ondersteuning voor mensen met kanker. Met de inzet van ons gezonde lijf kunnen we een hoop betekenen.”

© 2020 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden