0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2020 in cijfers

De run op het leven

336 Teams
53 Doelen
€1.474.130,12 Opbrengst Roparun 2020

Roparun langs stadion FC Groningen

25-11-2019 om 14:24 uur

Na 28 jaar gaat Roparun nu ook door Groningen. Onder andere het stadion van FC Groningen staat op de route. Dit tot grote vreugde van Wouter Gudde, directeur van FC Groningen.

Roparun is een estafetteloop van ruim 500 kilometer, die in het pinksterweekend van start gaat in Parijs, Bremen en Almelo, en een finish heeft in Rotterdam. Tot voor kort startten teams in Hamburg in plaats van Bremen. Door voor Bremen als startlocatie te kiezen, gaf dat de ruimte om de route door het noorden van het land te laten lopen. Nu kan een nog groter deel van Nederland kennismaken met Roparun.

De deelnemers komen Nederland binnen via Bourtange, waarna de route dwars door Groningen gaat. Ook het stadion van FC Groningen is een van de high lights van de Duitse Roparunroute. vertelt een trotse Gudde. ,,Ik vind het fantastisch dat Roparun langs ons stadion komt. Als sportieve club vinden we het mooi om een bijdrage te kunnen leveren aan dit geweldige evenement.’’ Gudde zelf doet ook mee aan Roparun. In het team van Office Centre is hij een van de fietsers. ,,Ik weet dat het heel zwaar gaat worden.”

Een estafetteloop als Roparun is ook een behoorlijke uitdaging, zegt Roparun directeur Wiljan Vloet. ,,Maar wel met een groot en mooi doel.’’ Met een team, bestaande uit 25 personen die ieder hun eigen taak hebben, leg je de monsterafstand af. Fietsers, hardlopers, masseurs, teamleden die voor de catering zorgen; allen hebben als doel geld op te halen voor ondersteunende zorg voor mensen met kanker.

Roparun hoopt dat het enthousiasme in Groningen net zo groot wordt als in de rest van Nederland zodat nog meer mensen met kanker ondersteunde zorg kunnen krijgen. Vloet:  ,,In Groningen hebben al mooie projecten ondersteuning gekregen van Stichting Roparun. Zo gaf de stichting het UMC Groningen een financiële bijdrage om keppies aan te schaffen. Dit zijn zachte mutsjes die de hoofdhuid van mensen die hun haar verliezen, beschermen. Zonder teams hadden we dat niet gekund.”

© 2020 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden